Kolme kuumaa, osa 2: Lähiliha on vuoden 2015 kuumin jenkkitrendi
Kolmiosaisessa sarjassa paneudutaan makumaailman kuumimpiin trendeihin. Lue niin tiedät, mistä maailmalla kohkataan.
Yhdysvaltojen suurin ravintola-alan järjestö National Restaurants Association selvitti 1300 kokilta ja keittiömestarilta vuoden 2015 kuumimmat trendit jenkkiravintoloissa. Listan ykköseksi kapusi paikallisesti tuotettu liha sekä läheltä pyydetty veden vilja. Niiden perässä tulivat ympäristöystävällinen ja kestävä ruoantuotanto, lastenruokien terveellisyys ja mahdollisimman vähän prosessoidut raaka-aineet.
Pääruokien sarjassa johtavaksi trendiksi nähtiin lihan uudet leikkaukset ja pihviliha, joka tulee ruohoniityllä laiduntaneesta karjasta. Ravintolat ovat kyselyn mukaan vuonna 2015 erityisen täpinöissään myös laadukkaista erikoispekoneista ja itse kuivatuista lihoista.