• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Lontoon lihaliiterit, Osa 1: MeatLiquor – Euroopan parhaat burgerit?

Lontoon lihaliiterit, Osa 1: MeatLiquor – Euroopan parhaat burgerit?

12.2.2015

Tervetuloa viihtymään uuden ”Miehemme makumaailmalla”-blogin pariin! Blogi avataan viiden artikkelin sarjalla, joka esittelee Lontoon herkullisimmat kohteet hyvien liharuokien ystäville.

Enää ei tarvitse matkustaa ison veden taakse autenttisia Amerikan herkkuja maistamaan. Lentolippu Lontooseen riittää. Britti-imperiumin kehdossa liha on in. Reilut laatulihasta leikatut pihvit, savuisat syvästä etelästä inspiraationsa ammentavat BBQ-herkut ja gourmet-purilaiset ovat nyt suositumpia kuin koskaan.

Miljardeja takovien jättimäisten hampurilaisketjujen ylivaltaa häiritsevät laadukkaisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön panostavat purilaispaikat, joita nousee kaupunkiin kuin sieniä sadesyksynä. New Yorkin kulttihamppariravintola Shake Shack avasi hiljan toimipisteen Covent Gardeniin, ja sen naapuriin rantautui Barack Obaman lemppariksi mainittu Five Guys -ketju. Maistuvimmat gourmet-burgerit, lontoolaisittain posh purilaiset, syntyvät kuitenkin paikallisin voimin. Varmoja valintoja ovat Flesh & Bun, Honest Burger ja Byron-ketjut, mutta yksi on ylitse muiden: punk-henkisesti sisustettu Meat Liquor.

Meat Liquor

Yianni Papoutsisin ja Scott Collinsin Meatwagon kierteli pari kesää festareilla laadukkaita purilaisia kaupitellen. Ruokabloggarit innostuivat ja vaunu sai hiljalleen fanaattisia seuraajia kuin paraskin rokkibändi. Pysyvä osoite ravintolalle löytyi osuvasti vanhasta parkkihallista Debenhams-tavaratalon takaa Oxford Streetin tuntumasta. Useamman ravintolan ketjuksi parissa vuodessa kasvanut Meat Liquor tarjoaa Lontoon parhaan hampurilaisen. Kerran Meat Liquorin hampurilaista maistettuaan jonot ymmärtää: rakkautta ensipuraisulla.

Punk-henkinen sisustus muistuttaa Brooklynin ja Lower East Siden hipster-liitereistä. Siis näistä mukamas hälläväliä tyyliin rähjäisesti, mutta silti erittäin harkitusti sisustetuista kuppiloista, jotka paljaine hehkulamppuineen ja avojohtoineen muistuttavat keskeneräisiä rakennustyömaita. Rähjächicia siis.

Kipputorilta haalittu tuolini on kova ja epämukava, ja valaistus niin hämärä, että ruokalistan lukeminen tuottaa vaikeuksia: hampurilaisia erilaisin lisukkein, kanansiipiä, salaatteja, eikä sitten paljon muuta. Ja drinkkejä. Suosittelen lämpimästi talon rommipohjaista hedelmäpossausta. Kannattaa tilata saman tien kaksi, sillä ruoan saapuminen kestää. Odotellessa voi viihdyttää itseään tihrustelemalla viinilistaa, joka vilisee f-alkuista vahvikesanastoa. Meat Liquorin liki puberteettisen uhoavan asenteen ei pidä antaa hämätä, sillä pitkähkön odottamisen on valmis antamaan anteeksi ensipuraisulla. Juustopurilaiseni pihviliha on laadukasta, maustaminen kohdallaan ja kypsyys pyydetty medium. Sämpylä on hitusen makea ja cheddariakin riittävästi. Parhaimmillaan purilainen voi olla kulinaarinen elämys. Ranskalaiset ovat ok, ei sen enempää. Juomineen ja lisukkeineen aterian hinta livahtaa kuin varkain reilusti yli kahdenkymmenen punnan, joten puheet halpisruokailusta, ja varsinkin pikaruokailusta, voi Meat Liquorin kohdalla unohtaa.

Meat Liquor
74 Welbeck Street
www.meatliquor.com 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste