Lontoon lihaliiterit, Osa 1: MeatLiquor – Euroopan parhaat burgerit?

Tervetuloa viihtymään uuden ”Miehemme makumaailmalla”-blogin pariin! Blogi avataan viiden artikkelin sarjalla, joka esittelee Lontoon herkullisimmat kohteet hyvien liharuokien ystäville.

Enää ei tarvitse matkustaa ison veden taakse autenttisia Amerikan herkkuja maistamaan. Lentolippu Lontooseen riittää. Britti-imperiumin kehdossa liha on in. Reilut laatulihasta leikatut pihvit, savuisat syvästä etelästä inspiraationsa ammentavat BBQ-herkut ja gourmet-purilaiset ovat nyt suositumpia kuin koskaan.

Miljardeja takovien jättimäisten hampurilaisketjujen ylivaltaa häiritsevät laadukkaisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön panostavat purilaispaikat, joita nousee kaupunkiin kuin sieniä sadesyksynä. New Yorkin kulttihamppariravintola Shake Shack avasi hiljan toimipisteen Covent Gardeniin, ja sen naapuriin rantautui Barack Obaman lemppariksi mainittu Five Guys -ketju. Maistuvimmat gourmet-burgerit, lontoolaisittain posh purilaiset, syntyvät kuitenkin paikallisin voimin. Varmoja valintoja ovat Flesh & Bun, Honest Burger ja Byron-ketjut, mutta yksi on ylitse muiden: punk-henkisesti sisustettu Meat Liquor.

Meat Liquor

Yianni Papoutsisin ja Scott Collinsin Meatwagon kierteli pari kesää festareilla laadukkaita purilaisia kaupitellen. Ruokabloggarit innostuivat ja vaunu sai hiljalleen fanaattisia seuraajia kuin paraskin rokkibändi. Pysyvä osoite ravintolalle löytyi osuvasti vanhasta parkkihallista Debenhams-tavaratalon takaa Oxford Streetin tuntumasta. Useamman ravintolan ketjuksi parissa vuodessa kasvanut Meat Liquor tarjoaa Lontoon parhaan hampurilaisen. Kerran Meat Liquorin hampurilaista maistettuaan jonot ymmärtää: rakkautta ensipuraisulla.

Punk-henkinen sisustus muistuttaa Brooklynin ja Lower East Siden hipster-liitereistä. Siis näistä mukamas hälläväliä tyyliin rähjäisesti, mutta silti erittäin harkitusti sisustetuista kuppiloista, jotka paljaine hehkulamppuineen ja avojohtoineen muistuttavat keskeneräisiä rakennustyömaita. Rähjächicia siis.

Kipputorilta haalittu tuolini on kova ja epämukava, ja valaistus niin hämärä, että ruokalistan lukeminen tuottaa vaikeuksia: hampurilaisia erilaisin lisukkein, kanansiipiä, salaatteja, eikä sitten paljon muuta. Ja drinkkejä. Suosittelen lämpimästi talon rommipohjaista hedelmäpossausta. Kannattaa tilata saman tien kaksi, sillä ruoan saapuminen kestää. Odotellessa voi viihdyttää itseään tihrustelemalla viinilistaa, joka vilisee f-alkuista vahvikesanastoa. Meat Liquorin liki puberteettisen uhoavan asenteen ei pidä antaa hämätä, sillä pitkähkön odottamisen on valmis antamaan anteeksi ensipuraisulla. Juustopurilaiseni pihviliha on laadukasta, maustaminen kohdallaan ja kypsyys pyydetty medium. Sämpylä on hitusen makea ja cheddariakin riittävästi. Parhaimmillaan purilainen voi olla kulinaarinen elämys. Ranskalaiset ovat ok, ei sen enempää. Juomineen ja lisukkeineen aterian hinta livahtaa kuin varkain reilusti yli kahdenkymmenen punnan, joten puheet halpisruokailusta, ja varsinkin pikaruokailusta, voi Meat Liquorin kohdalla unohtaa.

Meat Liquor
74 Welbeck Street
www.meatliquor.com