• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Lontoon lihaliiterit, Osa 1: MeatLiquor – Euroopan parhaat burgerit?

Lontoon lihaliiterit, Osa 1: MeatLiquor – Euroopan parhaat burgerit?

Mikko Takala & Mika Remes
12.2.2015

Tervetuloa viihtymään uuden ”Miehemme makumaailmalla”-blogin pariin! Blogi avataan viiden artikkelin sarjalla, joka esittelee Lontoon herkullisimmat kohteet hyvien liharuokien ystäville.

Enää ei tarvitse matkustaa ison veden taakse autenttisia Amerikan herkkuja maistamaan. Lentolippu Lontooseen riittää. Britti-imperiumin kehdossa liha on in. Reilut laatulihasta leikatut pihvit, savuisat syvästä etelästä inspiraationsa ammentavat BBQ-herkut ja gourmet-purilaiset ovat nyt suositumpia kuin koskaan.

Miljardeja takovien jättimäisten hampurilaisketjujen ylivaltaa häiritsevät laadukkaisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön panostavat purilaispaikat, joita nousee kaupunkiin kuin sieniä sadesyksynä. New Yorkin kulttihamppariravintola Shake Shack avasi hiljan toimipisteen Covent Gardeniin, ja sen naapuriin rantautui Barack Obaman lemppariksi mainittu Five Guys -ketju. Maistuvimmat gourmet-burgerit, lontoolaisittain posh purilaiset, syntyvät kuitenkin paikallisin voimin. Varmoja valintoja ovat Flesh & Bun, Honest Burger ja Byron-ketjut, mutta yksi on ylitse muiden: punk-henkisesti sisustettu Meat Liquor.

Meat Liquor

Yianni Papoutsisin ja Scott Collinsin Meatwagon kierteli pari kesää festareilla laadukkaita purilaisia kaupitellen. Ruokabloggarit innostuivat ja vaunu sai hiljalleen fanaattisia seuraajia kuin paraskin rokkibändi. Pysyvä osoite ravintolalle löytyi osuvasti vanhasta parkkihallista Debenhams-tavaratalon takaa Oxford Streetin tuntumasta. Useamman ravintolan ketjuksi parissa vuodessa kasvanut Meat Liquor tarjoaa Lontoon parhaan hampurilaisen. Kerran Meat Liquorin hampurilaista maistettuaan jonot ymmärtää: rakkautta ensipuraisulla.

Punk-henkinen sisustus muistuttaa Brooklynin ja Lower East Siden hipster-liitereistä. Siis näistä mukamas hälläväliä tyyliin rähjäisesti, mutta silti erittäin harkitusti sisustetuista kuppiloista, jotka paljaine hehkulamppuineen ja avojohtoineen muistuttavat keskeneräisiä rakennustyömaita. Rähjächicia siis.

Kipputorilta haalittu tuolini on kova ja epämukava, ja valaistus niin hämärä, että ruokalistan lukeminen tuottaa vaikeuksia: hampurilaisia erilaisin lisukkein, kanansiipiä, salaatteja, eikä sitten paljon muuta. Ja drinkkejä. Suosittelen lämpimästi talon rommipohjaista hedelmäpossausta. Kannattaa tilata saman tien kaksi, sillä ruoan saapuminen kestää. Odotellessa voi viihdyttää itseään tihrustelemalla viinilistaa, joka vilisee f-alkuista vahvikesanastoa. Meat Liquorin liki puberteettisen uhoavan asenteen ei pidä antaa hämätä, sillä pitkähkön odottamisen on valmis antamaan anteeksi ensipuraisulla. Juustopurilaiseni pihviliha on laadukasta, maustaminen kohdallaan ja kypsyys pyydetty medium. Sämpylä on hitusen makea ja cheddariakin riittävästi. Parhaimmillaan purilainen voi olla kulinaarinen elämys. Ranskalaiset ovat ok, ei sen enempää. Juomineen ja lisukkeineen aterian hinta livahtaa kuin varkain reilusti yli kahdenkymmenen punnan, joten puheet halpisruokailusta, ja varsinkin pikaruokailusta, voi Meat Liquorin kohdalla unohtaa.

Meat Liquor
74 Welbeck Street
www.meatliquor.com 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste