Lontoon lihaliiterit, osa 3: Tramshed – seivästettyä siivekästä

Legendaarisen Ivy-ravintolan ex-keittiömestari Mark Hixin sisustukseltaan huikea Tramshed erikoistuu pelkästään pihviin ja kanaan. Ja mikäs siinä kun tuote on enimmäkseen kunnossa.

Trendikkään Shoreditchin ja Hoxton rajalla vanhassa ratikkahallissa sijaitseva ravintola valtavine kaari-ikkunoineen hyödyntää tilan teollista historiaa tehokkaasti, ja koko komeuden keskipisteenä köllöttelee keskelle salia asemoitu Damien Hirstin suunnittelema teos: formaldehydiin säilötty kokonainen lehmä, jonka päällä ratsastaa kana.

Lyhyt, mutta maukas lista

Viime visiitillä lyhyellä listalla oli valittavana kolme alkuruokaa (Yorkshiren vanukasta, punajuurisalaattia tai katkarapucocktail), pääruoaksi kokonainen kana tai pihvi, ja vielä salaatit samoista pääraaka-aineista. Jälkiruoaksi perusjuttuja juustokakuista omenapiirakoihin.

Vapaana kasvatettu kana kannettiin pöytään seivästettynä koivet varpaineen päivineen ylöspäin sojottaen ympärillään vyöryvä keko kohtuullisen hyviä ranskalaisia. Kanan kuori oli herkullisen rapeaa ja liha maukasta, mutta ehkä hitusen kuivaa. Yhdessä tipussa on niin paljon askarreltavaa kahdelle, että jälkiruokia ei välttämättä enää jaksa. Kannattaa kuitenkin jättää tilaa juustokakulle, jos sitä listalla on. Palvelu pelaa hyvällä tavalla amerikkalaisen ystävällisesti ja hinnatkin ovat kohdallaan. Hix avasi Shoreditchiin hiljan toisen Tramshedin konseptia monistavan ravintolan, Hixterin. 

Tramshed
32 Rivington St