• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Lontoon lihaliiterit, osa 4: Hawksmoor – aina on the bone

Lontoon lihaliiterit, osa 4: Hawksmoor – aina on the bone

Mikko Takala & Mika Remes
17.3.2015

Hawksmoor-ravintolaketju paistaa Lontoon parhaat pihvit, aina on the bone eli luun kera ja avotulella. Hawksmoorin porterhouse tai t-luupihvi lisukkeineen on kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Tekevät myös vaarallisen hyviä cocktaileja.

Vaikka Hawksmoor on jo kuuden ravintolan kokoinen ravintolaimperiumi, sen kaikki toimipisteet poikkeavat toisistaan jopa radikaalisti. Ainoa yhdistävä tekijä on laadukas liha. Oma suosikkini Hawksmooreista on Piccadilly Circuksen kupeessa toimiva, liki kolmesataa ruokailijaa imaiseva jättiläisravintola, josta saa myös laatuisaa kalaa. Yhteistyökumppaniksi on haarukoitu kalatukkuri-ravintoloitsija Mitch Tonks.

Loistavaa lihaa ja mukavaa tunnelmaa

Art deco -henkinen Hawksmoor suosii sisustuksessaan tummaa puuta ja nahkaa. Alkudrinkit voi nauttia avarassa baarissa, ja jatkaa siitä lihallisten ilojen pariin varsinaiseen ruokasaliin. Massiivisesta koostaan huolimatta pitkulainen sali on osattu jakaa loosein, sermein ja sohvaryhmin niin, että tilaan on saatu intiimiä tuntua.

Hawksmoor paistaa Lontoon parhaat pihvitPihvit, porterhouset, t-bonet, sirloinit, kyljykset ja ribsit tuottaa ravintolalle kulttilihakauppa/karjankasvattaja Ginger Pig. Pitkään riiputettu liha on mureaa ja maukasta, lisukkeet rapeista ranskalaisista janssonin kiusaukseen esimerkillisiä.      Hawksmoorin aidosti mediumina tarjoiltu burgerikaan ei kalpene vertailussa parhaille Amerikan herkkuun perehtyneille paikoille. Kylkeen kolmesti paistetut ranskalaiset, bearnaisea ja pinaattia.

 Kalat kotivesiltä

 Kalankaan suhteen ei tarvitse pettyä, tarjolla on ainoastaan villiä ja kotivesiltä pyydettyä: merikrottia, piikkikampelaa, ja lihan tapaan on the bone -metodilla valmistettuna. Jälkiruoaksi kannattaa tilata Hawksmoorin keittokirjasta tuttuja suklaa- ja  pähkinäkeksejä, eikä vikaan mene karamellijäätelölläkään.

 Hawksmoor osuu maaliin niin tasavarmasti kaikilla rintamilla, ettei juuri mitään osaa nostaa ylitse muun. Liha on häkellyttävän herkullista ja kala tuoretta. Historiasta innoituksensa ammentavat cocktailit ovat kekseliäitä, ja ruokaa saa myös baarista,  jonne ei tarvitse tehdä varausta etukäteen.
 Laadulla on hintansa. Liha ja kala on hinnoiteltu sadoissa grammoissa, ja pääruoka-annos ilman erikseen tilattavia lisukkeita nousee helposti neljänkymmenen punnan pintaan. Kuitenkin lounassettiä voi hyvällä syyllä kutsua keskustan parhaaksi  diiliksi: kolme ruokalajia 25 punnalla. À la cartelta tilattuna ateria juomineen nousee vaivatta yli satasen per persoona.

Hawksmoor Air Street
5 Air Street
Piccadilly
thehawksmoor.com

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste