• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Lontoon lihaliiterit, osa 4: Hawksmoor – aina on the bone

Lontoon lihaliiterit, osa 4: Hawksmoor – aina on the bone

17.3.2015

Hawksmoor-ravintolaketju paistaa Lontoon parhaat pihvit, aina on the bone eli luun kera ja avotulella. Hawksmoorin porterhouse tai t-luupihvi lisukkeineen on kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Tekevät myös vaarallisen hyviä cocktaileja.

Vaikka Hawksmoor on jo kuuden ravintolan kokoinen ravintolaimperiumi, sen kaikki toimipisteet poikkeavat toisistaan jopa radikaalisti. Ainoa yhdistävä tekijä on laadukas liha. Oma suosikkini Hawksmooreista on Piccadilly Circuksen kupeessa toimiva, liki kolmesataa ruokailijaa imaiseva jättiläisravintola, josta saa myös laatuisaa kalaa. Yhteistyökumppaniksi on haarukoitu kalatukkuri-ravintoloitsija Mitch Tonks.

Loistavaa lihaa ja mukavaa tunnelmaa

Art deco -henkinen Hawksmoor suosii sisustuksessaan tummaa puuta ja nahkaa. Alkudrinkit voi nauttia avarassa baarissa, ja jatkaa siitä lihallisten ilojen pariin varsinaiseen ruokasaliin. Massiivisesta koostaan huolimatta pitkulainen sali on osattu jakaa loosein, sermein ja sohvaryhmin niin, että tilaan on saatu intiimiä tuntua.

Pihvit, porterhouset, t-bonet, sirloinit, kyljykset ja ribsit tuottaa ravintolalle kulttilihakauppa/karjankasvattaja Ginger Pig. Pitkään riiputettu liha on mureaa ja maukasta, lisukkeet rapeista ranskalaisista janssonin kiusaukseen esimerkillisiä. Hawksmoorin aidosti mediumina tarjoiltu burgerikaan ei kalpene vertailussa parhaille Amerikan herkkuun perehtyneille paikoille. Kylkeen kolmesti paistetut ranskalaiset, bearnaisea ja pinaattia.

 Kalat kotivesiltä

 Kalankaan suhteen ei tarvitse pettyä, tarjolla on ainoastaan villiä ja kotivesiltä pyydettyä: merikrottia, piikkikampelaa, ja lihan tapaan on the bone -metodilla valmistettuna. Jälkiruoaksi kannattaa tilata Hawksmoorin keittokirjasta tuttuja suklaa- ja  pähkinäkeksejä, eikä vikaan mene karamellijäätelölläkään.

 Hawksmoor osuu maaliin niin tasavarmasti kaikilla rintamilla, ettei juuri mitään osaa nostaa ylitse muun. Liha on häkellyttävän herkullista ja kala tuoretta. Historiasta innoituksensa ammentavat cocktailit ovat kekseliäitä, ja ruokaa saa myös baarista,  jonne ei tarvitse tehdä varausta etukäteen.
 Laadulla on hintansa. Liha ja kala on hinnoiteltu sadoissa grammoissa, ja pääruoka-annos ilman erikseen tilattavia lisukkeita nousee helposti neljänkymmenen punnan pintaan. Kuitenkin lounassettiä voi hyvällä syyllä kutsua keskustan parhaaksi  diiliksi: kolme ruokalajia 25 punnalla. À la cartelta tilattuna ateria juomineen nousee vaivatta yli satasen per persoona.

Hawksmoor Air Street
5 Air Street
Piccadilly
thehawksmoor.com

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste