Lontoon lihaliiterit, osa 4: Hawksmoor – aina on the bone

Hawksmoor-ravintolaketju paistaa Lontoon parhaat pihvit, aina on the bone eli luun kera ja avotulella. Hawksmoorin porterhouse tai t-luupihvi lisukkeineen on kokemus, joka ei ihan heti unohdu. Tekevät myös vaarallisen hyviä cocktaileja.

Vaikka Hawksmoor on jo kuuden ravintolan kokoinen ravintolaimperiumi, sen kaikki toimipisteet poikkeavat toisistaan jopa radikaalisti. Ainoa yhdistävä tekijä on laadukas liha. Oma suosikkini Hawksmooreista on Piccadilly Circuksen kupeessa toimiva, liki kolmesataa ruokailijaa imaiseva jättiläisravintola, josta saa myös laatuisaa kalaa. Yhteistyökumppaniksi on haarukoitu kalatukkuri-ravintoloitsija Mitch Tonks.

Loistavaa lihaa ja mukavaa tunnelmaa

Art deco -henkinen Hawksmoor suosii sisustuksessaan tummaa puuta ja nahkaa. Alkudrinkit voi nauttia avarassa baarissa, ja jatkaa siitä lihallisten ilojen pariin varsinaiseen ruokasaliin. Massiivisesta koostaan huolimatta pitkulainen sali on osattu jakaa loosein, sermein ja sohvaryhmin niin, että tilaan on saatu intiimiä tuntua.

Hawksmoor paistaa Lontoon parhaat pihvitPihvit, porterhouset, t-bonet, sirloinit, kyljykset ja ribsit tuottaa ravintolalle kulttilihakauppa/karjankasvattaja Ginger Pig. Pitkään riiputettu liha on mureaa ja maukasta, lisukkeet rapeista ranskalaisista janssonin kiusaukseen esimerkillisiä.      Hawksmoorin aidosti mediumina tarjoiltu burgerikaan ei kalpene vertailussa parhaille Amerikan herkkuun perehtyneille paikoille. Kylkeen kolmesti paistetut ranskalaiset, bearnaisea ja pinaattia.

 Kalat kotivesiltä

 Kalankaan suhteen ei tarvitse pettyä, tarjolla on ainoastaan villiä ja kotivesiltä pyydettyä: merikrottia, piikkikampelaa, ja lihan tapaan on the bone -metodilla valmistettuna. Jälkiruoaksi kannattaa tilata Hawksmoorin keittokirjasta tuttuja suklaa- ja  pähkinäkeksejä, eikä vikaan mene karamellijäätelölläkään.

 Hawksmoor osuu maaliin niin tasavarmasti kaikilla rintamilla, ettei juuri mitään osaa nostaa ylitse muun. Liha on häkellyttävän herkullista ja kala tuoretta. Historiasta innoituksensa ammentavat cocktailit ovat kekseliäitä, ja ruokaa saa myös baarista,  jonne ei tarvitse tehdä varausta etukäteen.
 Laadulla on hintansa. Liha ja kala on hinnoiteltu sadoissa grammoissa, ja pääruoka-annos ilman erikseen tilattavia lisukkeita nousee helposti neljänkymmenen punnan pintaan. Kuitenkin lounassettiä voi hyvällä syyllä kutsua keskustan parhaaksi  diiliksi: kolme ruokalajia 25 punnalla. À la cartelta tilattuna ateria juomineen nousee vaivatta yli satasen per persoona.

Hawksmoor Air Street
5 Air Street
Piccadilly
thehawksmoor.com