Make it low & slow Lockhart – Texas BBQ:n pääkaupunki, osa 2

Teksasin Lockhartissa käytävän haasteen ensimmäinen päivä on kääntymässä iltaan, mutta päivän puhdetyöt jatkuvat Miehemme makumaailmalla -blogin reissaajien osalta. Vuorossa on kursailematon ja koruton Korner Bar, jonka asiakaskunta ja sisustus saisivat useimmat kiertämään paikan kaukaa.

Tiistai klo 20.15: Korner Bar

Vaikka Lockhart sijaitsee liberaalin hipsterikaupungin maineesta nauttivan Austinin naapurissa, siellä ei pidä innostua esittämään vapaamielistä demokraattia eikä varsinkaan kehumaan Obamaa. Viinakaupankin löytäminen on työn ja tuskan takana (se lihamäärä suorastaan huutaa digestiiviksi ruisviskimoukkua, eikä väkeviä tietenkään tarjoilla syvästi hurskaan kaupungin ainoassa kapakassa). Mainittu ainoa kapakka on epämääräisen oloinen tönö kohtuullisen kookkaan rangaistuslaitoksen takapihalla.

En voi väittää, etteikö hieman jännittäisi. Korner Bar ei liiemmin turisteja houkuttele. Sisällä istuu ahavoituneita lippalakkipäisiä miehiä ja kohteliaasti ilmaisten elämää nähnyttä rouvasväkeä. Kuvaajani tiedustelee maailmanmiehen tyyliinsä, millaisia Indian Pale Ale -oluita olisi tarjolla. Baaritiskin takana palveleva neito arvelee, etteivät herrat taida olla kotoisin ihan näiltä nurkilta, ja koko baari röhähtää nauramaan. ”Seuraavaksi tulee tervaa ja höyheniä”, kuiskaan oluistaan nirsolle kuvaajalle, mutta eikös mitä. Baaritiskin itälaidalta nousee pari karpaasia kättelemään, ja kouraan lyödään pullolliset osavaltion kansallisjuomaa, kissanpissalle maistuvaa Lone Star -olutta. Kuudennen pullon jälkeen Lone Star vetää vertoja mille tahansa ”artesaanituotteelle”, ja ilta sujahtaa rattoisasti rehun hinnoista, salaojaputkista ja BBQ-lihasta turinoiden.

Tiistai klo 23.15: Lockhart Inn

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. ja painajaisia.

Korner Bar on autenttinen kokemus