Make it low & slow Lockhart – Texas BBQ:n pääkaupunki, osa 3

Miehemme makumaailmalla -reissaajien Lockhart-haasteen toinen päivä jo sarastaa, vaikka edellinen on vastikään saatu taputeltua. Mutta mikäs sen parempi tapa startata päivä edellisillan fiestan jäljiltä kuin lampsia Smitty’s Marketin patojen ääreen. Pojat kävivät myös haastattelemassa Smitty’s Marketin omalaatuista perustajaa, Jim Sellsiä, jonka tarinointiin voit tutustua blogissa myöhemmin.

Keskiviikko klo 9.30: Smitty’s Market

Smitty's Marketin makkarat ovat todellista herkkua
Allekirjoittaneen esikoinen päästi noin viiden vanhana suustaan vinhan viisauden, jota olen hyvällä menestyksellä ja riemumielin noudattanut siitä pitäen: voi kyljyksiä syödä aamullakin! Näin ollen hotellin aamupalan sijaan päivän avaus suoritetaan lihaisasti Smitty’s Marketin tarjontaan tutustuen.

Vetoisaa varastorakennusta ei ole arkkitehtonisilla yksityiskohdilla pilattu, ja sisältä luukku näyttää suunnilleen yhtä viihtyisältä kuin juoppoputka. Smitty’sin rintalihaa maistellessa mieleen hiipii kauhea ajatus: tästä eteenpäin kaiken täytyy olla pelkkää alamäkeä. Täydellinen savu, suuhun sulava rakenne ja just jetsulleen sopivasti rasvaa, jota ilman brisketti ei maistu miltään. Myös talon makkara hivelee makunystyröitä kuin sata kitalaessa samettitöppösissään temmeltävää, hoosiannaa veisaavaa kerubia. Anteeksi höhlä kielikuva, mutta kyseinen pötkäle lähentelee koko lailla täydellistä suoritusta: nakki napsahtaa puraistaessa, ja jälleen kerran rasvaa on uskallettu laittaa kelkkaan kunnolla eikä mausteidenkaan kanssa ole ujosteltu. Paras koskaan syömäni ja varmasti myös epäterveellisin aamiainen!