Make it low & slow Lockhart – Texas BBQ:n pääkaupunki, osa 4

Aamiainen on saatu nautittua ja Miehemme makumaailmalla -blogin Lockhart-haaste jatkuu. Poikien tavoitteena on siis kiertää Lockhartin neljä kuuluisinta BBQ-ravintolaa yhden ainoan vuorokauden aikana. Tällä kertaa reissaajat aloittavat seikkailunsa antiikkisten aarteiden ääreltä ja päätyvät syömään jalapeno-juustomakkaraa.

Keskiviikko klo 12.15: Kreuz Market

Ravintola tarjoaa ainoastaan huolella valmistettuja liharuokiaLihacity Lockhart on myös antiikkikauppojen luvattua maata. Sulattelen kertyneitä kaloreita vinkeitä Amerikan rojuja tonkien. Mukaan lähtevät teemaan natsaavasti häränsarvet ja Lockhartin ikiomalla hattupajalla valmistettu överi viiden gallonan stetson, jota tuskin kehtaan käyttää edes naamiaisissa. Texas Hatters ei kuitenkaan ole mikä tahansa huopahattupuoti, sillä vakioasiakkaisiin lukeutuu itse Willie Nelson. Myös edesmenneen kitarasankari Stevie Ray Vaughnin ikoniset soljilla koristellut lännenlätsät ovat peräisin Texas Hattersin pajasta.

Ostoksista virkistäytyneenä otamme auton alle ja köröttelemme Lockhartin pohjoislaidalla sijaitsevaan Kreuziin. Samalla Kreuz-nimellä lihaa on savusteltu Lockhartissa eri lokaatioissa jo 115 vuotta, mutta suureellinen, satoja nälkäisiä vetävä jättiläismäinen latorakennelma valmistui vuosituhannen vaihteessa.

Ensin tilaukseen lihat: tietenkin pieni siivu (joku raja sentään) briskettiä, possunribsejä ja makkaraa. Kreuz savustaa saksalaiseen tapaan tiilistä muuratuissa uuneissa – ja tietenkin tammella. Lämpötiloja ei säädellä automaattisesti, vaan tulen kanssa pelataan aistinvaraisesti lihan ulkonäköä, kimmoisuutta ja tuoksua valvoen. Siitä huolimatta, tai juuri siksi, kaikki on ensiluokkaista.

"No barbecue sauce, no forks, no kidding.", lukee seinällä kissan kokoisin aakkosin, ja totta se on. Sooseja ja haarukoita ei kaipaa, ja liha on erästä pikaruokaketjun slogania mukaillen finger pickin’ good. Kreuzin jalapeno-juustomakkara on melkein yhtä makoisaa kuin Smitty’s Marketin viritelmä.

 Herkullista makkaraa ja ribsejä