• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Meatopia – lihansyöjän Woodstock

Meatopia – lihansyöjän Woodstock

24.7.2015

Miehemme makumaailmalla tutustuvat tällä kertaa New Yorkista alkunsa saaneeseen huikeaan Meatopia-ruokafestivaaliin, lihansyöjien Woodstockiin.

Esquire-lehden ravintolatoimittaja ja lihan iloista useita kirjoja kirjoittanut amerikkalainen Josh Ozersky päätti nostaa lihallisen ajattelunsa vuosituhannen alussa uudelle tasolle käynnistämällä Meatopia-ruokafestivaalit New Yorkissa. Ozersky kuvasi uutta tapahtumaa ”lihansyöjien Woodstockiksi”. Ydinidea oli yksinkertainen: kutsutaan paikalle parhaat lihan valmistuksen taitavat kokit, jotka valmistavat lihaiset herkkunsa ainoastaan elävällä tulella. Kaasu, sähkö ja muut modernit lämmönlähteet olivat pannassa. Meatopiassa myös lihantuotantoon ja käyttöön liittyvät eettiset kysymykset olivat etusijalla. Grilliin sopi laittaa vain antibiooteista ja hormoneista vapaata, eettisesti ja kestävästi tuotettua lihaa. ”Rakastamme lihaa, mutta rakastamme myös eläimiä’”, kuului Ozerskyn motto. Kolmas Ozerskyn periaate oli, että Meatopiassa on aina ”ei-lihallista ohjelmaa”: taidetta, musiikkia performansseja, työpajoja ja esittelyjä – ja paljon olutta.

Meatopia laajeni Texasiin ja Lontooseen

Ozerksy kuoli yllättäen tämän vuoden toukokuussa vain 47-vuotiaana. Meatopia kuitenkin jatkaa elämäänsä. New Yorkissa Meatopia järjestetään vuosittain osana NYC Beer, Food & Wine -festivaalia. Lisäksi festivaali on kotiutunut myös jenkkilihan sydänmaille, Texasin San Antonioon. Vuonna 2013 Meatopia rantautui rapakon yli Lontooseen. Lontoon vuoden 2015 Meatopia järjestetään 19.–20. syyskuuta Tobacco Dockissa. Lippuja Lontoon parhaat lihakokit yhteen keräävään tapahtumaan voi ostaa netissä osoitteesta www.meatopia.co.uk.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesäjuhlat – voileipäkakku on niin ”so last season”

Kesä on juhlien aikaa. Eriskummallisen maailmantilanteen vuoksi juhlien kokoa luultavasti rajoitetaan aiempaa pienempään joukkoon, mikä puolestaan mahdollistaa juhlaeväiden tekemisen monipuolisemmin. Nyt voidaan hyvillä mielin unohtaa ne 90-luvulle jämähtäneet iänikuiset voileipäkakut...

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Klassikkoannokset osa 2 – Cœur de filet Provençale

Klassikkoannokset osa 2 – Cœur de filet Provençale

On olemassa ruokalajeja ja sitten on olemassa myös klassikkoruokalajeja, jotka vuodesta toiseen ja trendien vaihtuessa pitävät pintansa ravintoloiden ruokalistoilla. Tässä blogisarjassa pureudumme tunnettujen suomalaisravintoloiden klassikkoannoksiin. Keskiössä tietenkin laadukkaat liharuoat ja...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste