• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Iberian kinkku on nyt kunkku – kolme kuumaa, osa 1

Iberian kinkku on nyt kunkku – kolme kuumaa, osa 1

2.2.2016

San Sebastianin Gastronomika kerää aina lokakuussa Kursaalin konferenssipalatsiin paitsi Espanjan kovimmat kokit myös Espanjan parhaat herkkutuottajat esittelemään osaamistaan. Vuoden 2015 Gastronomikassa kulinaarisessa keskiössä olivat espanjalaiset ilmakuivatut kinkut ja erityisesti kinkkujen kuninkuusluokka, Iberian kinkku.

Espanjalaisia suolaamalla ja ilmakuivaamalla valmistettuja kinkkuja kutsutaan vuoristokinkuiksi. Kinkut jaetaan edelleen kahteen pääluokkaan, jamón serranoon ja jamón ibéricoon. Maailmalla vuoristokinkut ovat jääneet hieman italialaisen herkkukoiven eli prosciutton varjoon. Yksi syy siihen on, että Espanja on sekä suurin vuoristokinkun tuottaja että kuluttaja. Parhaat palat syödään kotimarkkinoilla.

Gastronomikassa markkinointiponnistelut keskitettiin jamón ibéricoon, jota voi valmistaa ainoastaan vapaana laiduntavan ja tammenterhoja syövän iberian sian kinkusta. Jamón ibérico on myös Baskimaan Michelin-ravintoloiden lippulaivatuote. Iberian sika on tumma ja lähes mustajalkainen rotu, minkä takia siitä valmistettuja kinkkuja kutsutaan myös pata negraksi.

Iberian kinkkuja Espanjan huippuravintoloille Guijuelossa tuottava Hernández Jiménez kuivattaa 7-10 kiloisia D.O. -merkittyjä kinkkuja 48 kuukautta. Sikojen tammenterhovetoinen ruokavalio maistuu erityisesti kinkun valkoisessa rasvassa. Maistiaisia kinkuista vuolivat myös huipputuottajat Arturo Sánchez ja Carrasco.

Lue lisää Iberian kinkuista:
Hernández Jiménez
Arturo Sánchez
Carrasco

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Kuuma kotimainen: Meat District

Kuuma kotimainen: Meat District

Samuli Wirgentiuksen luotsaama Meat District hurmaa hekumallisilla liharuoillaan Porvoon vanhassa kaupungissa. Meat Districtin keittiössä Michelin-tähtitason osaaminen yhdistyy mutkattomaan tekemiseen. Tähtiroolissa on kotimainen laatuliha.

Miten lihaa raakakypsytetään?

Miten lihaa raakakypsytetään?

Raakakypsytys on varmasti tuttu sana monille lihan ystäville, mutta mitä se oikein tarkoittaa? Sitä ei pidä sekoittaa muuhun lihan kypsentämiseen, vaikka se lihan mureuteen ja makuun vaikuttaakin. Olen joskus kuullut...

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste