I'm Hog for you Baby... parasta possuruokaa koskaan

Miehemme makumaailmalla tutustuivat Richard H. Turnerin possukirjaan, ja esittelevät yhden sen mainioista resepteistä.

Pari vuotta sitten ilmestynyt lontoolaisen Pitt Cue & Co -ravintolan BBQ-keittokirja on yksi parhaita savuisaan kypsennykseen perehdyttäviä julkaisuja koskaan. Ravintolan ykkösmiehen, herra Turnerin, possukirjakaan ei tuota pettymystä. Vaikka Turner on tehnyt uransa ravintolakeittiöissä, hän osaa laatia reseptiikkaa, joka on riittävän suoraviivaista ja helppoa myös tavalliselle kotikokille. Raaka-aineluettelot eivät kasva järjettömiin mittoihin ja ruoissa käytettävät eksoottisimmatkin tilpehöörit löytyvät aasialaisista kaupoista. Ruokaohjeiden makumaailma risteilee suvereenisti maalaisranskalaisesta tulisiin thaimakuihin.

Turner jakaa kirjassaan possun osat arvopaloihin ja vähemmän arvokkaisiin (siis hinnaltaan, vaikka monesti juuri niistä edullisimmista paloista syntyy parasta purtavaa). Omat lukunsa ovat saaneet myös possujauheliharuuat ja makkarat. Pintapuolisesti Turner sivuaa myös erilaisia sikarotuja ja kertoo tiukkaa faktaa myös teurastuksesta.

Richard H. Turner: Hog – Proper pork recipes from the snout to the squeak. Mitchell Beazley 2015.