Kolme kuumaa, osa 1: Beef – Lehti lihapersoonille

Tämän hetken kiinnostavin liha-aiheinen lehti tulee Saksasta. Beef-lehti tarjoilee lukijoilleen ajankohtaista asiaa muun muassa ruoanlaitosta, ravintoloista ja juomista – saksaksi tosin.

Voisi luulla, että englanninkielinen maailma ja varsinkin suuri, mahtava USA olisi väärällään toinen toistaan mehevämpiä liha-alan julkaisuja, mutta eipä vaan löydy lehtipisteistä mitään edes etäisesti kiinnostavaa. Yllättäen hulppein lihaan ja lihaisaan ruuanlaittoon pureutuva aviisi tällä planeetalla tehdään Saksassa, ja luonnollisesti saksaksi. Ensimmäisen kerran Beef-aikakauslehteen törmättyäni olin niin täpinöissäni, että aloitin välittömästi keskeisen Euroopan germaanisen kielen kertauskurssin.

Kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä Beef tarjoaa ajan hermolla elävää tarinaa juomista, ravintoloista, ruuanlaitosta ja täysin tarpeettomista, mutta äärimmäisen mahtavista keittiöhärpäkkeistä. Lehden verkkokaupasta voi tilata itselleen vaikka lihan kuivakypsennyskaapin. Komean kokonaisuuden täydentävät erinomaiset reseptit ja ennakkoluuloton, välillä säädyttömän rajamailla tasapainoileva, kuvitus (vähäpukeiset naiset ja pihviliha samassa paketissa ei välttämättä edusta poliittisesti kaikkein korrekteinta tulokulmaa ruuanlaittoon). Beef viljelee myös kohtuullisen hurttia huumoria, ei ollenkaan huonosti mukamas tosikoilta sakemanneilta.

Vuodesta 2009 ilmestynyt aikakauslehti, maskuliinis-gastronomisen elämäntyylin äänenkannattaja, nimeää kohderyhmäkseen ruuanlaitosta ja muista nautinnoista kiinnostuneet 35–55 vuotiaat miehet. Für männer mit geschmack. Pari vuotta sitten Beef alkoi ilmestyä myös ranskankielisenä versiona – milloin saamme saman edes kolmannella kotimaisella?

www.beef.de