• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Lihansyöjän Uusi Testamentti

Lihansyöjän Uusi Testamentti

28.1.2016

Jos viime vuonna ilmestynyt Aaron Franklinin Franklin Barbecue – A Meat Smoking Manifesto ehdittiin tälläkin sivustolla julistaa BBQ-savustajan raamatuksi, niin Let There Be Meat on silloin vähintäänkin alan Uusi Testamentti! Komea ja kierolla huumorilla höystetty teos saa aikaan aikuisessa miehessäkin pahimmanlaatuisia kuolaamisreaktioita.

Olen pakannut oman Bradley-savustimeni talveksi autotallin perimmäiseen nurkkaan, joten varsinaisten BBQ-ohjeiden testaaminen jää kevääseen. Onneksi kirjasta löytyy paljon muutakin käyttökelpoista herkkua: jälkiruokaosasto tursuilee klassista American Classics -osastoa banaanikakuista pekaanipiiraisiin, ja perinteisiä pikkelöintiliemi-bourbon-naukkujakin on jo tullut kokeiltua, Red'sin kastikkeista puhumattakaan. Oheinen tulisinappiohje pelittää mainiosti minkä tahansa lihan tai makkaran seurana. Olen puolittanut alkuperäisen ohjeen määrät eli tästä tulee noin 250 grammaa valmista tavaraa.

Ja jos Lontooseen, Leedsiin tai Manchesteriin joskus matkustatte, muistakaa herrojen Douglas & Munto huikea BBQ-ravintola Red’s. Kokeilin alkusyksystä Lontoon Shoreditchiin avattua kuppilaa, jonka autenttiset brisketit ja häränribsit olivat vähintäänkin yhtä meheviä kuin ehdat teksasilaiset.

James Douglas & Scott Munro: Let There Be Meat – The Ultimate Barbecue Bible (Orion 2015)

Mellow Yellow Amerikan sinappi

  • 125 g sinappijauhetta
  • ½ tl kurkumaa
  • ripaus maustepippuria
  • ripaus inkivääriä
  • ½ tl savupaprikaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ripaus sipulijauhetta
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 3 rkl sitruunamehua


Mittaa kaikki ainekset paitsi cayennenpippuri ja sitruunamehu paistinpannulle. Laita levy keskilämmölle ja anna kiehahtaa hitaasti. Sekoita kastikkeen ainekset vispilällä tasaiseksi.

Kun massa alkaa kuplia, pienennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Maista ja lisää pippuria tarvittaessa.

Surauta kastike sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu vähitellen. Mehu tekee kastikkeesta sileämpää. Siirrä sinappi steriloituun kulhoon tai pulloon. Säilyy jääkaapissa yhden kuukauden.

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Rub on grillikauden hottis

Rub on grillikauden hottis

Lihan ja kalan pintaan hierottavat kuivat mausteseokset eli rubit ovat kesän grillikauden kuuma juttu. Emämaassa Yhdysvalloissa rubit ovat oleellinen osa maan rikasta bbq-kulttuuria.

Marinadi possulle ja naudalle

Marinadi possulle ja naudalle

Marinointi sekä maustaa että mureuttaa lihaa. Näillä kolmella marinadilla pääset jo pitkälle.

BBQ-kastikkeet

BBQ-kastikkeet

Maistuva BBQ-kastike tekee hyvästä grillilihasta täydellisen! Tässä on muutama perusohje kastikkeiden valmistukseen ja käyttöön.

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste