Vaihtelua lihalle, osa 3: Mifu

Valio ei jäänyt seuraamaan sivusta Nyhtökauran ja Härkiksen nostattamaa hypeä kasvisproteiiniruokien markkinoilla, vaan toi markkinoille Mifun, paistettavan maitoproteiinisen ruokarakeen. Miehemme makumaailmalla tutustuvat Mifuun kolmiosaisen, lihan vaihtoehtoja esittelevän postaussarjan päätösosassa.

Mifu on tarkoitettu pääraaka-aineeksi lämpimiin ruokiin. Se sopii – Valion mainoslausetta siteeraten – ”sinne minne liha ja kanakin” ja vieläpä samoihin tuttuihin arkisiin liharuokien resepteihin makaronilaatikosta pastakastikkeeseen.

Nyhtökauran ja Härkiksen tapaan Mifu on vahvasti kotimainen tuote. Sen pääraaka-aine on kotimainen maito. Maitoproteiinin osuus Mifussa on 14 prosenttia ja rasvaa, tyydyttynyttä sellaista, löytyy niukat 3 prosenttia. Lukemat miellyttävät varmasti kaikkia laihduttajia. Mifun vahvuuksiin kuuluu myös sen sopivuus erikoisruokavaliota noudattaville. Mifu on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton.

Mutta onko Mifu mauton? Se selviää testaamalla. Mifu näyttää raejuustolta. Paljaaltaan maku, erittäin kevyt sellainen, tuo mieleen – yllätys – maidon. Mifua voi lykätä paljaaltaan salaattiin mutta makukerrointa se ei juuri lisää. Mifu paistuu pannulla öljyssä 3-5 minuutissa kullanruskeaksi. Paistuessaan Mifu-pallerot pomppivat hauskasti pannulla. Paistaminen antaa luonnetta mutta maku on edelleen kevyt. Suutuntuma on natkea, vähän kuin uunijuustossa tai halloumissa. Mifulla kokatessa lopputulos riippuu siitä, minkä kanssa se on kimpassa. Mifua ei kannata ajatella lihan korvikkeena, siihen sen ominaisuudet ovat niin erilaiset. Mutta pätevä proteiini ruoanlaittoon se on.

Tutustu Mifuun Valion sivuilla.


Reseptit