• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Kinkkuhälytys kännykkään

Kinkkuhälytys kännykkään

1.12.2017

Älypuhelimiin löytyy nykyään appi paistolämpömittareillekin. Langaton bluetoothilla digitaalisen paistolämpömittarin ja kännykän yhdistävä tekniikka antaa vapauksia joulun pyhään operaatioon, kinkun paistamiseen. Kinkun kypsymislämpötilan kehitystä voi seurata kännykän tai tabletin näytöltä. Kun kinkku saavuttaa ennalta asetetun sisälämpötilan, hälytys paistomittarista tulee langattomasti kännykkään. Kantomatkaksi useimmat valmistajat lupaavat laitteille 30 metriä. Bluetooth ei siis vapauta kinkunpaistajaa hiipimään lähipubiin odottamaan hälytystä – ellei pubi ole aivan seinänaapurissa. Kätevää kuitenkin.

Langaton paistolämpömittari on tämän joulun keittiölahjojen hitti. Monen valmistajan tuotteet ovat jo loppuneet kauppojen valikoimista. Näin kävi tähän testiin alun perin aiotulle Gigantin 99 euroa maksavalle iDevices iKitchen bluetooth-ominaisuudella varustetulla digitaalisella paistolämpömittarilla. Mittaria oli enää muutaman myymälän valikoimissa eikä yksikään niistä sattunut kotikaupunkiin. Neuvonta osasi kertoa, että tuote on ns. poistuvaa mallistoa eikä sitä tule enempää Gigantiin valikoimiin. Onneksi markkinoilla on vaihtoehtoja. Clas Ohlsonilta löytyy Wireless Meat Thermometer edulliseen 39,95 euron hintaan. Prismalla on valikoimissaan Rebel Range mittari 37,95 eurolla. Verkkokauppa.com myy laatugrilleistään tunnetun Weberin iGrill 2 -mittaria 128,90 eurolla. Siihen hintaan saa muun muassa muita pidemmän 45 metrin kantaman yhteydelle.

Wireless Meat Thermometer -mittarin käyttöönotto sujuu kivuttomasti. Laitteen kännykkäkaverina on testissä iPhone 5, jolle löytyy Apple Storesta helposti latautuva Grill Smart -appi. Kun ohjelma on asennettu puhelimeen, appiin asennetaan tavoiteltava sisälämpötila. Ohjelma on helppokäyttöinen. Sitten vain mittarin piuhat, joita on kaksin kappalein, kiinni kinkkuun, kinkku uuniin ja hälytystä odottamaan. Apin hieno puoli on, että se laskee, paljon aikaa on jäljellä hälytyslämpötilaan. Ominaisuus helpottaa kummasti aloittaa aterian muut valmistelut oikeaan aikaan. 2 tuntia 47 minuuttia myöhemmin 78 astetta 1,5 kilon Picnic-kinkkurullan kypsyydestä täyttyy, kännykkä hälyttää. Kinkkurulla uunista ja syömään.

Lopullisen tuomion aika: hyödyke vai turhake?
Hyödyke! Toki kinkku paistuu ihannelämpöön perinteisillä mittareilla, mutta onhan se vastaan panemattoman hienoa istua sohvalla hyvän elokuvan parissa ja silmäillä välillä kännykästä uunin tunnelmia asteen tarkkuudella.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Tänä jouluna erityisesti energian korkea hinta on monen mielessä, kun suunnitellaan jouluherkkujen valmistamista. Syytä panikointiin ei kuitenkaan ole. Koska kinkku paistetaan matalassa, korkeintaan 120 asteen lämpötilassa, ei sähkönkulutus ole suurta.

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minulle ei”. Ja vastoin jokavuotista median kinkkuhysteriointia, kinkut tuskin loppuvat tänäkään vuonna kaupoista. Useammassa taloudessa siitä riittää...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste