• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Vuoden 2017 kovimmat ruokatrendit, osa 2 - Kattaus lihakaupassa

Vuoden 2017 kovimmat ruokatrendit, osa 2 - Kattaus lihakaupassa

3.4.2017

Jotkut ovat nähneet sen vastaiskuna kasvisruokabuumille, jotkut vastuullisen lihansyönnin esiinmarssina. Niin tai näin, yhä useampi lihakauppa ympäri maailmaa pistää kaupassaan myös pöydän koreaksi.

Idea on yksinkertainen: myydään tiskistä ensiluokkaista lihaa, leikkeitä, makkaroita, valmiita liharuokia ja tarjotaan myös mahdollisuus nauttia niistä paikan päällä. Kaikki voittavat. Asiakas saa laadukasta ruokaa ja mahdollisuuden makukokeiluihin asiantuntijoiden johdattamana, kauppias pääsee maistattamaan osaamistaan ja tarjoilun kautta paremman katteen työlleen ja tuotteilleen. Yleensä tunnelmakin on kaupan nurkassa maiskutellessa ainutlaatuinen.

Lihansyöjien supervallassa USA:ssa lihakaupparavintolat ovat levittäytyneet jo ympäri maan. Ruokalehti Bon Appétit nostaa jalustalle austinilaisen Salt&Timen, joka epätexasilaisesti ei tarjoaa jyhkeitä pihvejä maukkaassa soosissa, vaan elegantteja sesongeissa eläviä annoksia lihapullapastasta paistettuun kanannahkaan sekä omista leikkeleistä teurastajan burgeriin. Seatlelainen ’from nose to tail’ -lihakauppa Rainshadow Meat syöttää tuotteitaan myös paikan päällä, mutta tarjoaa myös ostettavaksi lihaisat herkkulaatikot niihin sopivine juomineen. San Franciscossa Olivier’s Butchery lisää vielä yhden ulottuvuuden: syödyistä ruoista lähtee mukaan reseptit. Nettisivuilla on myös erittäin kattava ja informatiivinen kokkausopas kymmenille eri lihaleikkeille.

Osataan Euroopan puolellakin. Prahan ravintoloiden kultasormi, Ambiente Goupia johtava Tomas Karpisek, on paketoinut lihakauppa Nase Masosta Prahan kuumimman liharavintolan. Lihakauppa on pieni, mutta valikoima parasta: alkuperäisrotukarja cestrin leikkeitä ja prestice-rodun possua kaikissa muodoissaan maan parhailta lihantuottajilta. Päivän menyyssä niistä loihditaan tartaria, burgeria, makkaraa, mureketta, pihviä ja grillileipiä. Ruoka syödään askeettisesti pystypöydistä lippa silmillä mutta se ei menoa haittaa. Päinvastoin, semiomituinen ruokailukokemus on positiivisesti ikimuistoinen.

Suomessa herkuttelun lihatiskillä asiointiin onnistuu ainakin Hietalahden Hallissa Roslundin Lihakaupan tiskillä ja Kalasatamassa Teurastamon Portissa, jossa Roslundin lihakaupan tarjontaa täydentää lihaisten herkkujen bistro.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste