• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Vuoden 2017 kovimmat ruokatrendit, osa 3 - Tacot tulevat taas

Vuoden 2017 kovimmat ruokatrendit, osa 3 - Tacot tulevat taas

18.4.2017

Taco-buumi iskee taas! Helpot ja herkulliset meksikolaiset tacot ovat taas nostamassa suosiotaan ympäri maailmaa. Selkeimmin lähes jo legendaarisen katuruoan suosion nousu on nähtävissä USA:ssa, mutta suosio on selvästi uudelleen nousussa myös Euroopassa.

Donald Trump aloitti virkakautensa tammikuussa rymistellen kuin norsu lasikaupassa. Päätös rakentaa muuri USA:n ja Meksikon välille sai tunteet kuumenemaan rajan molemmin puolin. Kävi muurin kanssa miten tahansa, lautasella Trump on jo hävinnyt mittelön Meksikoa vastaan. Meksikolaiset tacot maistuvat aina vaan paremmin jenkeille ja tacoista on povattu mediassa – muun muassa The New Yorkerissa – tämän vuoden kuumaa juttua.

 

Jenkkilän parhaan tacokaupungin tittelille on mon­ta ottajaa, mutta pahasti ei harhaan mene, jos kultaisen manttelin ojentaa Teksasin Austinille. Kaupungin liki kaksituhatta liikkuvaa katukeittiötä kattavat tacojen maailman perusteellisesti. Oma lukunsa Austinissa ovat aamiaistacot, joissa yhdistävänä tekijänä on maissilätty ja kananmuna paistettuna tai kokkelina. Muuten aamiaistacon sisuksissa vain taivas on rajana.

Taco-buumin nimeen vannoo myös BBC:n Good Food –ja The Telegraph. Tacoja ei voi Briteissäkään pitää ”vuoden tulokkaana”, taco-ketjut kun ovat jyllänneet jo vuosikymmeniä. Lontoossa tacot tekevät kuumaksi jutuksi pyrkimys autenttisiin meksikolaisen katuruoan makuihin. Lontoon uudet taco-ravintolat Breddos Tacos, Corazón (Poland Street) ja Barrafinosta tuttujen Hartin veljesten El Pastór ovat saaneet ruokakriitikot liikkeelle kynä teroitettuna. Uuden aallon taqueriat käyttävät paljon yrttejä, tuoreita kasviksia ja laatulihaa à la iberico-possu, mikä näkyy laskussa. Tacoillallinen maksaa liki sen minkä muukin gourmetruoka.

Espanjan keittiön Michelangelo ja Einstein, Ferran Adrià haistoi yhdessä veljensä Albertin kanssa tacojen tuoksun jo pari vuotta sitten avaamalla Barcelonaan hulvattomasti sisustetun Nino Viejon. Keittiössä tacoja väännetään fine dining tekniikoilla, minkä myös maistaa. Näennäisen yksinkertainen katuruoka kätkee salaisuuksia, joita syöjä voi vain arvuutella.

Helsingissä jylläsivät 1990-luvulla texmex-ravintolat. Niiden tarjonta oli kuitenkin perin kaukana aidosta meksikolaisesta ruoasta. 2010-luvulla Helsingissä on puhuttu jo pienimuotoisesta taco-buumista, kun El Rey, Cholo, Chalupa, Lucha Loco ja Patrona ilmestyivät kantakaupunkiin oikeaoppisine meksikolais-tacoineen. Sittemmin Chalupan ostanut Kotipizza on alkanut levittää tacojen ilosanomaa kautta Suomen.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minulle ei”. Ja vastoin jokavuotista median kinkkuhysteriointia, kinkut tuskin loppuvat tänäkään vuonna kaupoista. Useammassa taloudessa siitä riittää...

Kahvia, suklaata ja muita matkamuistoja

Kahvia, suklaata ja muita matkamuistoja

Terveisiä Centro Americasta! Palasin Keski-Amerikan lämmöstä Costa Ricasta ja Nicaraguasta viime viikolla. Ihanaa oli, kuten lomalla aina. Matkailuun liittyy yhä useammin shoppailun sijasta elämysten metsästäminen. Oleellista eivät ole tuliais- ja...

Meksikolaiset possutortillat à la Tomi Björck

Meksikolaiset possutortillat à la Tomi Björck

HK Lihakoulussa vierailee jälleen keittiömestari Tomi Björck, joka valmistaa tällä kertaa meksikolaisia possutortilloja. Pannussa tirisevät meksikolaisittain maustetut Rypsiporsas® Fileesuikaleet, ja tortillojen mahtava maku viimeistellään itse tehdyllä avokadopyreellä, tomaattisalsalla ja cheddarkastikkeella.

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste