• Lihakoulu
  • Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Kuluttajapalvelu
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Uuniruoat
    • Wokit
    • Texmex
    • Salaatit
    • Pyörykät
    • Pizzat
    • Pataruoat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pastat ja risotot
    • Paistit
    • Leivät
    • Keitot
    • Kastikkeet
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Kasvisruoka
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
  • Klassikot
    • HK Sininen Lenkki®
      • Pyöräytä Lenkkiä -peli
      • Sininen Lenkki 60 vuotta
      • Sinisen Lenkin historia
    • HK Aitonakki™
    • HK Amerikan Pekoni®
      • Pekonivinkit
    • HK Herkkumaksamakkara
  • HK Lastut
  • HK Pizzat
  • Maakarit®
  • Popsi®
  • HK Täytetyt leikkeet
  • Leipäbaari®
    • Kape Aihisen leipäbaari
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
    • Lihakoulun blogi
    • Ravitsemusblogi
    • Grillaus blogit
    • Miehemme makumaailmalla
    • Pontta porsaanlihalle
  • Vastuullisuus
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Hong Kongin possua ja tuoremakkaraa

Hong Kongin possua ja tuoremakkaraa

Mikko Takala & Mika Remes
29.6.2018

Rypsiporsas® -lihan maailman valloitus alkoi vauhdikkaasti Hong Kongista yhtenä sanansaattajanaan FINDS -ravintolan keittiöjumala Jaakko Sorsa. Miehemme makumaailmalla -blogin Mikko Takala muistelee nyt parin vuoden takaista Hong Kongin reissuaan. Tästä herkistyneenä mies kokkasi klassista kiinalaista ruokaa ja vauhtiin päästyään keittiössä valmistui myös pari Maakarit® -raakamakkara reseptiä. Hopheijjaa.

Omassa pihagrillissä ja savustuskaapissa suosituin tuote on ollut jo vuosikausia possun niska eli kassler. Reippaasti rasvainen pala antaa paljon anteeksi, eikä ole moksiskaan, vaikka kypsentäminen menisi ns. pitkäksi muiden kesäiseen illanviettoon liittyvien aktiviteettien vuoksi.
Olin pari vuotta sitten toimittamassa Hongkongin ja Kiinan markkinoille suunnattua possukeittokirjaa, ja siinä hommassa tulivat tutuksi Rypsiporsas®-lihaa tuottavat tilat täällä Suomessa ja loppukäyttäjät Hongkongin päässä.


Kiinassa possuedusmiehenä ja suomalaisen laatulihan puolestapuhujana toimi FINDS-ravintolan keittiömestari Jaakko Sorsa. Äijä oli ja on edelleen erittäin arvostettu tekijä täkäläisissä kokkipiireissä, ja Jaakon valistustyön ansiosta monet hongkongilaiset ravintolat innostuivat suomalaisesta rypsiporsaasta. Jos joskus sille seudulle heilahdatte, kannattaa maistaa ensin paikallista possua. Sen jälkeen arvostaa rypsiporsasta tyystin toisella tavalla. Rypsiporsasta kokeilleista kiinalaisista ainoastaan Jaakon anoppi ei ollut vakuuttunut. Ei kuulemma tuoksunut ammoniakille niin kuin aito kiinalainen... Hongkongin muisteloista inspiroituneena väsäsin luultavasti kiinalaisen keittiön tunnetuinta possuruokaa (siis sen hapanimelän possun jälkeen tunnetuinta) eli char siew -possua. Kuten aina tällaisten klassikoiden kanssa, yhtä oikeaa ohjetta/tapaa/metodia valmistaa ei ole olemassakaan, ja maustaminen vaihtelee kokin mukaan. Tosin viismaustetta pitää olla aina mukana.

Char siew -possuun voi toki käyttää myös possunkylkeä, mutta kaikkein vaivattominta on kassler. Sotke marinadi, täräytä lihan kanssa kulhoon/pussiin ja marinoi mahdollisimman kauan niin, että maut syvenevät. Sitten pari tuntia uunia ja se on siinä. Parempaa kiinalaista possuruokaa ei ole - ainakaan vielä – keksitty.


Tuoremakkaroiden valikoima on laajentunut taas mukavasti. HK:n uudet Luigi ja Peter toimivat hienosti sellaisenaan grillattuna, mutta myös erilaisten pastakastikkeiden ja patojen aineksina. Kokeilkaa HK:n sivuilta löytyviä reseptejä: sitruunaista pastaa tai saksalaishenkistä linssipataa, jos ette usko.

 

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Mikko Takala & Mika Remes
Herkullisia havaintoja liharuoasta sekä meiltä että muualta. Esittelyssä ravintoloita, alan parasta kirjallisuutta ja tietysti mahtavia reseptejä!

Blogit

Joulun rapein pikkupaketti

Joulun rapein pikkupaketti

Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ruokajuhlaan. Suomessa myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa joulukinkkua mikä lyhyellä matikalla tarkoittaa noin 1,3...

Leikkeleet – illanistujaisten kunkku

Leikkeleet – illanistujaisten kunkku

Leikkele, - ja juustolautanen on mainio tapa tarjota suolaista purtavaa illanistujaisissa niin isommalle väkijoukolle, kuin ihan omalle porukalle perheen kesken vaikkapa leffaillan ohessa. Esivalmistelujakaan ei juurikaan tarvita, ellei halua itse...

Nopealla makumatkalla

Nopealla makumatkalla

Arki ja arjen kiireet. Takuulla tuttu aihe useimmille. Rypsiporsas® Crispy Chinese ja Red Thai Curry nopeat fileesuikaleet tuovat helpotusta tähän piinaavaan ongelmaan.

Reseptit

Lue viimeisimpiä blogeja

Ruokamatkalla - Lontoo

Ruokamatkalla - Lontoo

Camden Market, Borough Market, Soho satoine ravintoloineen, China Town… Lontoo on ruokamatkaajan märkä päiväuni ja toteutuessaan ikimuistoinen kokemus. Toisaalta kuten Pariisi, jota pidetään kulinarismin Mekkana, voi myös Lontoossa olla vaikea...

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Makkaraa ja olutta - no mikä ettei!

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara. Kesän ensimmäinen grillimakkara on jo pienen juhlan paikka ja siitä usein kuvakin napataan sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tyypillinen ruokajuoma makkaralle on olut. Makkaramakujen ollessa nykyään...

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Liha pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa

Uusissa ravitsemussuosituksissa muuttuu moni asia, mutta perussanoma pysyy entisellään: kasvispainotteinen syöminen on ruokavalion perusta. Suosituksissa keskeistä on joustavuus: on monta tapaa syödä hyvin.

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste