• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Miehemme makumaailmalla
  • Kolme kuumaa, osa 2: ”Margarita kinkulla, kiitos”

Kolme kuumaa, osa 2: ”Margarita kinkulla, kiitos”

29.1.2018

Lihaisat drinkit villitsevät Euroopan baaripääkaupunki Lontoossa. Lihaa ei varsinaisesti drinkkeihin sotketa sekaan vaan drinkkeihin uutetaan lihaisia aromeja ja niitä suunnitellaan nautittavaksi passelin lihaisan pikkuannoksen kanssa.

Miksologi Rich Woodsiin ”Kobe Cocktail” on ollut näköalaravintola Sushisamban hitti. Woods uittaa japanilaista Kobe-pihvilihaa japaninlaisessa viskissä, jolloin lihan rasvan aromit siirtyvät viskiin. Drinkkiin lisätään suolattua karamellia ja vaahterasiirappia. Kylkeen tulee vielä lautasella siivu paistettua kobea.
Viktoriaaninen drinkkibaari Powder Keg pelastaa lontoolaisia karmeilta kankkusilta ”The Meaty Marylla”, joka vodkan, tomaattimehun ja mausteiden lisäksi saa lihaisaa lisäpotkua naudanpaistiliemestä. Espanjalaisravintola Caminon ässä on ”Margarita Rocks”, sherry-tequila-cocktail, joka nautitaan kinkkulautasen kanssa.

Rapakon vastarannalla USA:ssa lihaisat aromit inspiroivat myös baarimestareita. San Fransiscossa japanilaisen fine dining –ravintola Roka Akorin baarimestari Alex Riddlen liekitetty ”Blue Derby” on jakanut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Cocktail syntyy liekittämällä wagyu-lihaa bourbonissa sekä liekittämällä limeä, vermouthia, bourbonia ja Triple-Seciä. Liekitetyt ainekset yhdistetään ja juodaan lämpimänä. New Yorkin The Tuc Roomissa puhetta on herättänyt baarimestari Adam Segerin kolmen lihan cocktail: Seger uuttaa armanjakkia, konjakkia ja bourbonia ankannahkaan, luuytimeen ja pekoniin. Lopputulos tunnetaan nimellä Heisenberg – pieni kumarrus Breaking Bad –sarjan nerokkaalle kemistille.

Osataan Suomessakin: suomalaisen ruoan vienninedistämisohjelma Food from Finland järjesti maaliskuussa 2017 Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa hotelli Lottessa keväällä Quality & Taste –seminaarin, missä naitettiin suomalaista porsaanlihaa, olutta ja muita sinivalkoisia alkoholijuomia yhteen ja tarjottiin korealaisille vieraille. Tapahtuman tarkoituksena oli edistää makuhermoja kiihottamalla sekä suomalaisen lihan että alkoholijuomien vientiä Koreaan.

Jaa
Tulosta

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste