Korean klassiset liharuuat kotikeittiössä
Korealaiseen keittiöön otin ensituntumaa vuosikymmen sitten David Changin legendaarisen Momofuku-ravintolan kautta New Yorkissa. Kuppila teki niin suuren vaikutuksen, että sittemmin oli pakko matkustaa korealaisen keittämisen alkulähteille Souliin. Siitä pitäen kimchi ja tulinen soijaperäinen maustetahna gochujang ovat kuuluneet oman jääkaappini vakiokalustoon.
Rakkaus korealaisiin makuihin on vuosien kuluessa vain vahvistunut. Parhaillaan valmistelen valokuvaaja Tommi Anttosen ja keittiömestari Sami Rekolan kanssa korealaiseen katu- ja kotiruokaan keskittyvää keittokirjaa, jonka suurimpana inspiraationa ovat olleet Souliin ja Etelä-Korean etelärannikolle Busaniin suuntautuneet retket. Tätä blogia varten valkkasin omat liharuokasuosikkini, jotka eivät kokilta mahdottomia vaadi. Ohjeissa mainittuja maustetahnoja, doenjangia ja gochujangia saa nykyään hyvin varustetuista perusmarketeistakin. Jos ei niistä tärppää, niin apu löytyy aasialaisen ruoan erikoismarketeista.