Pontus: Melasniemen korttelibistro

Ullanlinnan legendaarinen Sea Horse, kaverien kesken Sikala, on saanut varteenotettavan haastajan vastapäätä kadun toiselta puolelta. Kuurnasta ja Ateljé Finnestä tuttu ravintoloitsija-kokkikaksikko Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen otti viime kesänä hoitaakseen KOM-teatterin ravintolan, joka pienen pintaremontin ja uuden konseptoinnin jälkeen avautui alkuvuodesta uudelleen Pontukseksi ristittynä.

Ranskalais-italialaisessa bistro/trattoria-makumaailmassa operoiva keittiö tekee maku edellä ronskia ja maukasta ruokaa turhia hienostelematta: alkuruuaksi on tarjolla leikkeleitä ja säilykkeitä muodikkaasti suoraan tölkistä, esimerkiksi julmetun hyviä Cantabrian sardelleja. Pienten jaettaviksi sopivien lautasannosten aatelia on tuhti ja isosti maustuva mustekalasalaatti. Pakollisen kasvisvaihtoehdon lisäksi pääruokalistalta löytää sinisimpukoita taikinakuorella, entrecôtebiffiä ja paahtoperunoita sekä hartaasti hauduteltua lampaanpotkaa. Pizzaakin saa.

Arki-iltana ravintola on lyötynä täynnä jo alkuillasta, joten tilausta Pontuksen tyyliselle paikalle löytyy. Ullanlinnan tienoo on muutenkin piristynyt ravintolatarjonnaltaan. Neitsytpolun Regina on nyt fine dining -kulmalla bistrokeittämistä lähestyvä Jura, ja Tehtaankadulle avautui Fazerin kahvilan entisiin tiloihin hiljan tasokas italialainen deli-viinibaari La Bottega.

”Pontus on ollut auki vasta vähän aikaa, joten keittiö hakee vielä linjaansa, mutta hyvältä näyttää. Noiden alkupalatapaksien seuraksi voi joskus tulevaisuudessa saada valikoiman erilaisia vermutteja Barcelonan tapaan”, Antto Melasniemi kertoo.

Pontus ei ole Melasniemen ainoa vuoden 2018 ravintolaprojekti. Loppukeväästä Helsingin Yrjönkadulle avautuvan St George -hotellin yhteydessä palvelee Andrea, Melasniemen ja Mehmet Gürsin yhteinen ravintola, jolta on lupa odottaa paljon. Suomessa syntynyt ja sujuvasti ruotsia haastava Gürs on Turkin tunnetuin keittiömestari. Mikla, miehen lippulaivaravintola Istanbulissa on jopa noussut maailman sadan parhaan ravintolan -listalle.

Pontus, Kapteeninkatu 26, Helsinki
ravintolapontus.fi


Reseptit