Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille

Mitä sinä valitset mieluiten ostoskoriin tai ruokalistalta? Oletko huomannut, että ehkä harvemmin porsaanlihaa? Valintoihisi lienee monia syitä - ehkäpä uskomuksia ravitsemuksesta tai kokkailun haasteellisuuteen liittyviä mielikuvia. Yhtä kaikki, päätimme korjata asian.

Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille 

Porsaanliha on maukas ja monipuolinen raaka-aine, joka on unohtunut suotta jauhelihan ja broilerin vallatessa kotona pyöritettävät, kiireisen arjen ruokalistat. Ajattelimme, että on aika oikaista pölyttyneitä mielikuvia tämän mainion raaka-aineen suhteen ja samalla sytyttää inspiraation liekki uusiin makumatkoihin.

Kotimainen porsaanliha on vastuullinen valinta niin eettisesti kuin ravitsemuksellisesti. Valitsemalla kotimaista, valitset luotettavuutta. Systemaattinen tuoteturvallisuuden varmistaminen alkaa jo tiloilta ja ulottuu koko arvoketjuun – aina sinun ruokahetkiisi asti. 

Taustaa

Vuoden 2019 huudeilla ruoka-alalla havahduttiin siihen, että porsaanliha monipuolisena raaka-aineena oli jäänyt muiden lihojen, kuten naudanliha ja broileri, varjoon. Erityisesti kotikokkauksessa porsaanlihalle tuntuu olevan enää kaksi huippusesonkia: kesä ja joulu. Tästä lähti ajatus nostaa porsaanliha framille yhtenä erittäin varteenotettavana vaihtoehtona sekä ravintoloiden ruokalistoja että kotikeittiöiden ostoslistoja laadittaessa.

Kampanjoinnille on monia hyviä perusteita raaka-aineen monipuolisuuden lisäksi. Näitä ovat muun muassa kotimaisuus ja sitä kautta muut vastuullisuusasiat, kuten ravitsemus. Eikä vähäisimpänä mehevä maku, joka hurmaa sekä nopeasti valmistetuissa että hitaammin kypsytetyissä aterioissa.

Liity aiheen tiimoilta seuraamme! Uskomme, että ponnistelumme porsaanlihan apostoleina tuottaa sinulle monia oivalluksia ja onnistumisia. 

Tavoite

Pontta porsaanlihalle -kampanjan tärkeimpänä tavoitteena on nostaa porsaanliha takaisin sekä ammattikeittiöiden ruokalistoille että kotikeittiöiden raaka-aineeksi muinakin sesonkeina kuin grillaus ja joulu.

Toteutus

Aika on otollinen erityisesti vastuullisuusasioiden omaksumiselle, niinpä tieto lisää oivalluksen ahaa!-herätyksiä tuskan sijaan.  

Keinovalikkona menekin vauhdittamiseen tullaan käyttämään tiedottamista ja koulutusta sekä ehdottomasti inspirointia. 


Inspiroidu resepteistä