Jauheliha on pop

Pidimme eilen HK:lla tilaisuuden jauhelihan ympärillä. Pelkistettynä, kerroimme kaiken jauhelihasta: millaista lihaa se on, miten sitä valmistetaan ja millaisia jauhelihatrendejä on ilmassa. Kyllä, jauhiksellakin on omat muotisuuntauksensa! Kaltaisilleni keittiötumpeloille jauhelihan lohtusanoma on, ettei sitä voi valita tai valmistaa väärin.

Suomen suosituin liha on jauheliha. Se on monipuolista, helppoa, maistuvaa, edullista ja terveellistäkin. Jauhelihan voi valita eläimen tai rasvapitoisuuden mukaan, mutta nyrkkisääntönä on, että väärää valintaa ei voi tehdä. Makumieltymysten mukaan pannulle voi kipata voimakkaamman makuista naudan-, miedompaa sika-nauta- tai miedointa kananpojan jauhelihaa. Jauhelihaa ei voi myöskään valmistaa väärin. Kylmä jauheliha kylmällä pannulla valmistuu siinä missä huoneenlämpöinen liha kuumalla pannulla, toki se vie hieman kauemmin aikaa. Jauheliha on silti pikaruokaa, sen kypsyminen ei montaa minuuttia vie.

Jauheliha on pikaruokaa myös tuotannossa. Tarkkaan valitut raaka-aineet, kuten paistit, lapa ja etuselkä jauhetaan jauhelihaksi viimeistään leikkuuta seuraavana päivänä. Nopea raaka-aineketju on myös yksi syy siihen, että HK:n jauheliha on aina suomalaista lihaa.

Jauheliha on 100 % lihaa. Se sisältää siis runsaasti hyvälaatuista proteiinia, ei lainkaan hiilihydraatteja ja rasvaa 4-20 %. Jauhelihassa on myös muut lihan hyvät ominaisuudet: monipuolisesti B-vitamiineja, rautaa, sinkkiä ja magnesiumia. Yksi trendikkäimmistä jauhelihoista tällä hetkellä on kananpojan jauheliha, joka vähärasvaisuutensa ansiosta, tai siitä huolimatta taipuu vaikka mihin. Eilen se taipui kokkiemme käsissä wallenbergin pihveiksi ja vei kielen kyllä mennessään!


Reseptit