• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Ravitsemusblogi
  • Kaikki ruhonosat käyttöön

Kaikki ruhonosat käyttöön

16.6.2015

Kun eläin teurastetaan ja se päätyy ruuaksi, on tärkeää, että jokaiselle ruhonosalle löytyy sille sopiva käyttötarkoitus. Eläin ei ole pelkkää fileetä, ei, vaikka kuinka ihmiset haluaisivat syödä pelkästään sitä. Slow food-trendin myötä moni on onneksi löytänyt myös muita lihoja fileiden rinnalle.

Olin aamulla katsomassa porsaan paloittelua. Etu- ja takaneljänneksistä syntyi valtava määrä erilaisia paloja ja tuntui, että vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea ruhosta voi ideoida niin, että koko eläin tulee hyödynnetyksi. Tämä, jos mikä on vastuullista toimintaa. Jos eläin kasvatetaan syötäväksi, osoittaa sen tarkka kaluaminen arvostusta itse eläintä kohtaan.

Joskus kuulee puhuttavan, miten teollisuus piilottaa ties mitä teurasjätettä tuotteisiinsa. Huhu on helppo kumota muutamalla faktalla: a) Tänä biotalouden luvattuna aikakautena teurasjätettä ei juuri ole olemassakaan, vaan kaikki eläimen osat pyritään hyödyntämään – jos ei ruuassa, niin biokaasuna tai – dieselinä, turkiseläinten rehuna, nahkateollisuudessa jne. b) Tuotteen pakkausmerkinnät todella kannattaa lukea, niissä mm. kerrotaan, mistä ainesosista ruoka on valmistettu. 

Täten totean, että makkara jos mikä on vastuullista ruokaa – kamaroineen kaikkineen, monipuolisesti eri ruhonosia käyttäen.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ravitsemusasiantuntija
Ruoka on ihmisen parasta ravintoa. Ruokaa ja syömistä ravitsemuksen, ruokailon, liikunnan, maun ja hyvän olon sekä ruokademokratian näkökulmasta pohtii HKFoods Suomen ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Soile Käkönen.

Blogit

HK:n mestarit kameran edessä, osa 2: Lihanleikkaajat tositoimissa

HK:n mestarit kameran edessä, osa 2: Lihanleikkaajat tositoimissa

Lihanleikkaajat ovat työnsä ja hyvän ruoan ääressä HK:n toisessa uudessa mainosfilmissä. Aivan kuten savustaminen, myös lihanleikkaaminen on työtä, jossa osaavien ihmisten rooli on ehdottoman tärkeä. Mainoksessa esiintyvä Tomi on HK:n...

HK:n Lihakoulu-kiertue on startannut – jauhelihakansasta lihataitajiksi!

HK:n Lihakoulu-kiertue on startannut – jauhelihakansasta lihataitajiksi!

HK järjestää yhdessä K-Citymarket –ketjun kanssa valtakunnallisen Lihakoulun. Kevättalven aikana toteutamme 25 paikkakunnalla yli 30 koulutustilaisuutta, joissa opetamme perusasioita sekä porsaan- että naudanlihan käsittelystä ja valmistuksesta. Koulutusillan aikana selviää mm.

Lue viimeisimpiä artikkeleita

HK Todella nopeat mureat lastut

HK Todella nopeat mureat lastut

Katso kokkiemme reseptivinkit HK Todella nopeat ja mureat lastuille ja vie arkiruoka uudelle tasolle! Ohuet possu- ja naudanlastut kypsyvät airfryerissa kuudessa minuutissa – pannulla vielä nopeammin!

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Vartissa valmis – arjen ruokailua ilman stressiä

Kun kiire painaa päälle ja arki pyörittää tiukassa aikataulussa, ruoanlaitto saattaa helposti jäädä jalkoihin. Onneksi nopeus ja herkullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia asioita – etenkin, kun otat avuksi valmiit ja...

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Valmista vauhdilla, terveellisesti

Yhä useamman toivelistalla on ”vartissa valmis” arkiruoka eikä harmittaisi, vaikka ruoka olisi pöydässä tätäkin nopeammin. HK:n Todella nopeat mureat lastut viljaporsaan ja naudanlihasta ovat vastaus tähän toiveeseen, sillä ne valmistuvat...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste