• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Ravitsemusblogi
  • Ruokakuvat lihottavat

Ruokakuvat lihottavat

20.10.2015

Ei, rasva ei hyppää kuvista lanteille, mutta tutkimusten mukaan ruokakuvien katselu herättää mielihaluja ja saa meidät syömään enemmän.

Ruuan kuvaaminen on lisääntynyt valtaisasti viime vuosina. Kuvia räpsitään kotikokkauksista, ravintola-annoksista, lomamatkoilla – jopa niin, että ruokakuvien postaamiselle sosiaalisessa mediassa on englannissa jo oma terminsä, foodstagramming. Ruokakuvat ovat oma taiteenalansa, puhutaan ruokapornosta, jossa kuvat eivät aina vastaa todellisuutta. Omat kotikokkaukseni harvoin näyttävät samalta kuin ruokalehden herkullisessa annoskuvassa. Myös me elintarviketeollisuudessa ymmärrämme kuvien arvon. Harvoin annos pakkauksen avaamisen jälkeen näyttää ihan samalta kuin pakkauskuvassa. Herkullinen kuva myy.

Visuaalinen nälkä; se, että tykkäämme katsella kauniita ruokakuvia, on jäänne kehityshistoriastamme. Ruuan katselun on sanottu auttaneen ihmisiä tunnistamaan syötävän ja runsasenergisen suupalan ja näin edesauttaneen hengissä pysymistä. Harvalla kivikautisella piirteellä on nykypäivänä suurta merkitystä, mutta tämän ominaisuuden voisi valjastaa hyötykäyttöön: Jos ruokakuvat todella houkuttelevat meitä syömään, kauniita kasviskuvia vain esille ja kasvisten kulutus lähtee huimaan kasvuun!

Ohessa oma lomaruokakuvani Cannesissa. Söin lounaspastan katukahvilassa, mutta kattaus oli paistinpannuineen ja leipäpusseineen mielestäni kaunis. Ja kyllä kuva tuo makumuistot mieleen. Ja ehkä vähän alkaa tehdä mieli pastaa. Ja viiniä.

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ravitsemusasiantuntija
Ruoka on ihmisen parasta ravintoa. Ruokaa ja syömistä ravitsemuksen, ruokailon, liikunnan, maun ja hyvän olon sekä ruokademokratian näkökulmasta pohtii HKFoods Suomen ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Soile Käkönen.

Blogit

Ruokamatkalla – Lyon

Ruokamatkalla – Lyon

Lyonia ajatellessa ei äkkiseltään mieleen tule ensimmäistäkään kuuluisaa maamerkkiä tai suurta nähtävyyttä. Se, mistä Lyon kuitenkin maailmalla tunnetaan, on muun muassa salade Lyonnaise, quenelle de brochet en gratin, tête de...

Bocuse d'Or Finaali Lyon 2023

Bocuse d'Or Finaali Lyon 2023

Johan Kurkelan ja Aino Kasasen kilpailumatka Ranskan Lyoniin lähestyy kovaa vauhtia, nimittäin Lyonissa kajahtaa maanantaina 23.1., kun joukkueen kilpailusuoritus alkaa kokkikilpailun toisen kilpailupäivän toiseksi viimeisenä joukkueena. Panoksena kisassa on himoittu...

Bocuse d’Or – kokkien maailmanmestaruuskisat

Bocuse d’Or – kokkien maailmanmestaruuskisat

Mitä yhteistä on Gordon Ramsaylla, Jamie Oliverilla, Anthony Bourdainilla ja Julia Childilla? Kaikki kuuluvat maailman tunnetuimpien kokkien joukkoon, mutta kukaan heistä ei ole kilpaillut maailman kovimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa. Sen...

Reseptit

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste