Sosiaalista syömistä
Ravitsemuksen lisäksi ruualla on monta merkitystä. Vähäisimpinä niistä eivät ole nautinto ja sosiaalisuus, jota hyvä ateria aikaansaa.
Osallistuin viime viikolla Ranskassa seminaariin, jossa ruokailun sosiaalisuus oli viety huippuunsa. Lounaalla kukin pöytä oli otsikoitu eri aiheiden mukaan, josta valittiin itselle mieluisin ja istuttiin alas. Tarkoituksena oli sekoittaa pöytäseurueita ja antaa vinkkejä keskusteluun. Toimi! Ideaa voisi hyvin soveltaa myös henkilöstöruokalaan tai kouluruokailuun.
Yhdessä syöminen edistää hyvinvointia. Saman pöydän ääreen kokoontumalla voi osoittaa välittämistä, kokea yhteenkuuluvuutta ja luoda tunnelmaa. Tutkimusten mukaan yhdessä aterioivat syövät myös monipuolisemmin kuin yksin ruokailevat. Askel parempaan terveyteen voi siis olla vaikka lounas työkaverin kanssa verrattuna työpisteellä yksin järsittyyn sämpylään.