Vastuullista lihansyöntiä
Saimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) myöntämän Kansanterveyspalkinnon vuonna 2012 merkittävästä terveyttä edistävästä toiminnasta. Jatkamme tällä tiellä edelleen.
HKScan Finland tuntee vastuunsa suomalaisten kansanterveydestä:
- Rypsiporsas®-lihan kehittäminen, jonka rasvakoostumus on lähellä siipikarjan lihaa. Rypsiporsas®-tuotteiden ansiosta on mahdollista parantaa suomalaisten ruokavalion rasvan laatua.
- HKScan Finland on vähentänyt lihavalmisteiden suolapitoisuuksia Suomessa määrätietoisesti vuosien ajan.
- Jokaisessa tuotekategoriassa on Sydänmerkki-tuotteita, jotka ovat omassa tuoteryhmässään suolan ja rasvan määrän kannalta parempia valintoja.
- Pakkausmerkinnöissä käytetään RI (Reference Intake) – merkintöjä, joiden avulla kuluttaja saa tietoa syödyn annoksen osuuden päivittäisestä ravintoainesaannistaan.
- Markkinoille on tuotu täysin lisäaineettomia lihavalmisteita, jotka eivät sisällä nitriittiä, fosfaattia, eikä muitakaan lisäaineita.
- Kokolihaleikkeleet valmistetaan ilman lisäainefosfaattia.
- Lihavalmisteissa, joissa käytetään nitriittiä, on aina myös hapettumisenestoaineita, kuten askorbiinihappoa. Tämä suojaa nitriitin muuttumista haitallisiksi nitrosoamiineiksi.
- Lihavalmisteiden valmistuksessa käytettävät lämpötilat ovat tarkasti kontrolloituja ja korkeita lämpötiloja vältetään.
- Kasvisten lisääminen innovatiivisesti lihaan.
- Yhtiö puhuu monipuolisen ruokavalion puolesta ravitsemusviestinnässään. Täysipainoinen terveyttä ylläpitävä kokonaisuus syntyy, kun lihaa nautitaan kohtuudella yhdessä kasvisten, täysjyväviljan ja kasvirasvan kanssa.
Kehitystyö jatkuu
HKScan Finlandin tavoitteena on tarjota fiksua arkipäivän ruokaa, jota syömällä suomalaiset voivat hyvin. Arjen valinnat ovat ratkaisevia terveyden ylläpitämisessä, juhlahetket ovat erikseen. Valitsemalla HK:n tuotteen, tiedät saavasi hyvänmakuista ja terveellistä ruokaa.