Vajaa 100 päivää Rioon

Osallistuin viime viikolla Olympiakomitean järjestämään 100 päivää Rioon – tapahtumaan, jossa kerrottiin mm. olympialaisiin valittujen urheilijoiden kuulumisia. Olympialaisiin kulminoituu urheilijoiden kohdalla monen vuoden harjoittelu, eli paineet ovat kovat. Saimme HK:lle vieraaksi keihäänheittäjä Antti Ruuskasen, joka viimeisteli kisakuntoaan maistelemalla kesän uutuusmakkaramme.

Huippu-urheilija hioo suoritustaan vuosia ja viimeistelee tuloksen oikealla ruualla sekä riittävällä levolla. Myös kotikatsomoissa valmistautumisen Rioon voi aloittaa jo nyt, jotta elokuussa kunto on kohdallaan Antin ja kumppaneiden kannustamista varten.

Sparraus vaatii energiaa, säännöllisesti syötynä. Pitkäkestoiseen kisastudioon kannattaa tankata hiilihydraatteja, kuten viljavalmisteita. Suomen lippu pysyy paremmin liikkeessä ja ponnistus sohvalta sujuu sutjakammin, kun muistaa syödä myös proteiineja, kuten lihaa ja lihavalmisteita tms. Kilpailijoiden puolesta jännittäminen lisää nesteentarvetta, siispä riittävästä juomisesta tulee huolehtia. Kisakatsomon juomavalinnat ovat urheilusuoritusta vapaammat, mutta vesi on oiva nesteyttäjä kummallekin. Omien treenitavoitteiden viimeistelyyn voi voi hakea vinkkejä treenaajan ravinto-oppaasta.

Olympiaurheilijoiden siivittämänä innostuin itsekin salille rehkimään. Vaikka oma treenaaminen on kaukana olympiaurheilijoista, jäin pohtimaan tavoitteiden asettamisen merkitystä. Tavis-treenaajakin hyötyy, kun on jokin konkreettinen maali, jota kohti mennä. Olympialaisiin mennessä tavoitteeni on tyylipuhdas leuanveto.