HK-merkkiset tuotteet on valmistettu aina suomalaisesta lihasta

Kesäkuun alusta kuluttajien ei enää tarvitse arvailla mistä elintarvikkeiden liha on peräisin. Tällöin astuu voimaan kansallinen säädös pakattujen, Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden ainesosana käytetyn lihan alkuperämaan ilmoittamisesta.

Uusi säädös ei tuo muutosta HK:n tuotepakkauksiin, joissa lihan alkuperä on jo ilmoitettu vapaaehtoisesti yhdellä tai useammalla eri tavalla:

  • Ainesosissa on maininta suomalainen porsaan-/naudan-/broilerin-/kalkkunanliha
  • Hyvää Suomesta -merkillä (merkin kriteerinä on, että tuotteessa käytetty liha on 100 % suomalaista)
  • Brändilupausmerkillä: Aina suomalaista lihaa

Tutkimusten* mukaan kuluttajille lihan kotimaisuus on tärkeä valintakriteeri ja ruuan reitti ruokapöytään kiinnostaa. HKScan Finlandin porsaat, naudat ja siipikarja eivät matkaa maailmalla, vaan eläimet syntyvät, kasvavat ja ne teurastetaan Suomessa, jolloin alkuperän voi ilmoittaa selkeästi suomalaiseksi.

Suomessa tuotettu liha on turvallista lähiruokaa, jonka käytöstä kerromme ylpeänä HK:n tuotepakkauksissa.

*) Taloustutkimuksen Suomi Syö 2015 -tutkimuksen mukaan 88 % suomalaisista kuluttajista pitää lihan alkuperää tärkeänä. TNS Monitor Ruoka 2015 -tutkimuksen mukaan 91 % kuluttajista haluaa selkeät merkinnät elintarvikkeen alkuperämaasta. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n vuoden 2017 selvityksen mukaan 81 % kuluttajista pitää elintarvikkeen (esim. makaronilaatikko) ainesosana käytetyn lihan alkuperämaan ilmoittamista melko tai erittäin tärkeänä.

 


Reseptit