• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Blogit
  • Ravitsemusblogi
  • HK-merkkiset tuotteet on valmistettu aina suomalaisesta lihasta

HK-merkkiset tuotteet on valmistettu aina suomalaisesta lihasta

7.4.2017

Kesäkuun alusta kuluttajien ei enää tarvitse arvailla mistä elintarvikkeiden liha on peräisin. Tällöin astuu voimaan kansallinen säädös pakattujen, Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden ainesosana käytetyn lihan alkuperämaan ilmoittamisesta.

Uusi säädös ei tuo muutosta HK:n tuotepakkauksiin, joissa lihan alkuperä on jo ilmoitettu vapaaehtoisesti yhdellä tai useammalla eri tavalla:

  • Ainesosissa on maininta suomalainen porsaan-/naudan-/broilerin-/kalkkunanliha
  • Hyvää Suomesta -merkillä (merkin kriteerinä on, että tuotteessa käytetty liha on 100 % suomalaista)
  • Brändilupausmerkillä: Aina suomalaista lihaa

Tutkimusten* mukaan kuluttajille lihan kotimaisuus on tärkeä valintakriteeri ja ruuan reitti ruokapöytään kiinnostaa. HKScan Finlandin porsaat, naudat ja siipikarja eivät matkaa maailmalla, vaan eläimet syntyvät, kasvavat ja ne teurastetaan Suomessa, jolloin alkuperän voi ilmoittaa selkeästi suomalaiseksi.

Suomessa tuotettu liha on turvallista lähiruokaa, jonka käytöstä kerromme ylpeänä HK:n tuotepakkauksissa.

*) Taloustutkimuksen Suomi Syö 2015 -tutkimuksen mukaan 88 % suomalaisista kuluttajista pitää lihan alkuperää tärkeänä. TNS Monitor Ruoka 2015 -tutkimuksen mukaan 91 % kuluttajista haluaa selkeät merkinnät elintarvikkeen alkuperämaasta. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n vuoden 2017 selvityksen mukaan 81 % kuluttajista pitää elintarvikkeen (esim. makaronilaatikko) ainesosana käytetyn lihan alkuperämaan ilmoittamista melko tai erittäin tärkeänä.

 

Jaa
Tulosta

Artikkelin kirjoittanut

Ravitsemusasiantuntija
Ruoka on ihmisen parasta ravintoa. Ruokaa ja syömistä ravitsemuksen, ruokailon, liikunnan, maun ja hyvän olon sekä ruokademokratian näkökulmasta pohtii HKFoods Suomen ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti Soile Käkönen.

Blogit

Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille

Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille

Mitä sinä valitset mieluiten ostoskoriin tai ruokalistalta? Oletko huomannut, että ehkä harvemmin porsaanlihaa? Valintoihisi lienee monia syitä - ehkäpä uskomuksia ravitsemuksesta tai kokkailun haasteellisuuteen liittyviä mielikuvia. Yhtä kaikki, päätimme korjata...

Hirvilammella karja laiduntaa kaupungin kupeessa

Hirvilammella karja laiduntaa kaupungin kupeessa

Emolehmätilaa Hämeenlinnan kupeessa avopuolisonsa kanssa pitävän Susanna Valtosen arjessa maatalous yhdistyy palkkatöihin ja maisteriopintoihin Viikissä. Puhtia jää vielä järjestää tilakierroksia perheille ja harrastaa triathlonia.

Maailman parasta suomalaista ruokaa

Maailman parasta suomalaista ruokaa

Suomalaisen ruuan päivää vietetään jälleen 4.9. Vaikka useimmille jokainen päivä on suomalaisen ruuan päivä, on silti hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä kotimainen ruoka itselle merkitsee. Työskentelen suomalaisessa elintarvikeyrityksessä, jolle on kunnia-asia...

Lue viimeisimpiä artikkeleita

Panini, lämpimien leipien klassikko

Panini, lämpimien leipien klassikko

Lämpimät leivät ovat vuodesta toiseen pienten ateriahetkien suosikkeja, olipa kyse välipalasta, ilta-ateriasta tai muuten vain halusta haukata jotain tuttua ja turvallista. Suosikin asema on helppo ymmärtää, kukapa ei rakastaisi maistuvia...

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Valmiit välipalat – maukasta ja helppoa syötävää

Välipalat ovat mainio tapa tyydyttää nälkä aterioiden välillä. Pienellä tuunauksella niistä saa myös kokonaisen aterian.

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu

Syömisemme välipalaistuu ja raja aterian ja varsinaisen välipalan välillä hämärtyy. Välipaloista haetaan jaksamista, ajansäästöä, hemmottelua ja makuelämyksiä, samoja asioita kuin syömisestä yleensä. HK:n välipalat taltuttavat nälän ja tarjoavat valikoiman maukkaita...

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste