Vähärasvainen jauheliha auttaa pitämään kuntoilijan kehon kunnossa

Elämme yhä keskellä proteiinibuumia. Proteiinipitoiset ruuat kiinnostavat ja proteiinia halutaan tankata sen hyvää tekevien ominaisuuksien vuoksi. Liha on erinomainen proteiinin lähde – niin laadultaan kuin määrältään. Ravintoaineet kannattaa aina saada ennemmin ruuasta erilaisten pillereiden ja pulverien sijaan, näin monipuolisuus toteutuu syömisessä varmemmin.

Jauheliha on suomalaisten suosikki arkiruokailussa ja se näyttelee pääroolia useissa lempiruuissa: jauhelihakastikkeessa ja – keitossa, makaronilaatikossa, lasagnessa, pasta Bolognesessa, lihapyöryköissä jne. Jauheliha on nopea ja helppo raaka-aine, eikä sen valmistuksessa voi pahemmin epäonnistua.

Kaikki jauhelihat ovat oivia proteiininlähteitä, mutta uudessa HK Hienoksi jauhetussa naudan sisäpaistissa yhdistyy korkea proteiinipitoisuus pieneen rasvan määrään. HK hienoksi jauhettu naudan sisäpaisti sopii hyvin proteiininlähteeksi liikunnalliseen elämäntapaan: ennen treenejä tai treenin jälkeen. Uutuus sisältää vain 3 % rasvaa, joten se ei jää painamaan vatsanpohjalle ennen liikuntaa ja se imeytyy hyvin myös harjoitusten jälkeen. Esim. tomaattinen jauhelihakastike pastan kanssa on erinomainen ateria liikuntapäivänä, siinä yhdistyy lihasten tarvitsema energia hiilihydraatteina ja rakennusaineet proteiinina.

HK Hienoksi jauhettu naudan sisäpaisti on oiva ruoka kuntoilun oheen, kun halutaan pitää huolta lihaksista ja luustosta. Lihan proteiini on aina hyvälaatuista, eli se sisältää kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot. Lihasten lisäksi myös luut tarvitsevat proteiinia. Proteiini toimii myös luustossa rakennusmateriaalina, lisäksi se edistää mm. kalsiumin imeytymistä. Nauti HK Hienoksi jauhettu naudan sisäpaisti osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.  

Lue sivuiltamme lisää proteiinista ja testaa proteiininsaantisi proteiinilaskurilla.


Reseptit