HK Sportti™ jauheliha auttaa pitämään kuntoilijan kehon kunnossa

Elämme keskellä proteiinibuumia. Proteiinipitoiset ruuat kiinnostavat ja proteiinia halutaan tankata sen hyvää tekevien ominaisuuksien vuoksi. Liha on erinomainen proteiinin lähde – niin laadultaan kuin määrältään. Ravintoaineet kannattaa aina saada ennemmin ruuasta erilaisten pillereiden ja pulverien sijaan, näin monipuolisuus toteutuu syömisessä varmemmin.

Jauheliha on suomalaisten suosikki arkiruokailussa ja se näyttelee pääroolia useissa lempiruuissa: jauhelihakastikkeessa ja – keitossa, makaronilaatikossa, lasagnessa, pasta bolognesessa, lihapyöryköissä jne. Jauheliha on nopea ja helppo raaka-aine, eikä sen valmistuksessa voi pahemmin epäonnistua.

Kaikki jauhelihat ovat oivia proteiininlähteitä, mutta uudessa HK Sportti jauhelihassa yhdistyy korkea proteiinipitoisuus pieneen rasvan määrään. Mehevyyttä tuotteelle tuo raaka-aineena käytetty suomalainen porsaan- ja naudanliha.

HK Sportti™ jauheliha sopii hyvin proteiininlähteeksi liikunnalliseen elämäntapaan: ennen treenejä tai treenin jälkeen. HK Sportti jauheliha sisältää vain 5 % rasvaa, joten se ei jää painamaan vatsanpohjalle ennen liikuntaa ja se imeytyy hyvin myös harjoitusten jälkeen. Esim. tomaattinen jauhelihakastike pastan kanssa on erinomainen ateria liikuntapäivänä, siinä yhdistyy lihasten tarvitsema energia hiilihydraatteina ja rakennusaineet proteiinina.

HK Sportti jauheliha on oiva ruoka kuntoilun oheen, kun halutaan pitää huolta lihaksista ja luustosta. Lihan proteiini on aina hyvälaatuista, eli se sisältää kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot. Lihasten lisäksi myös luut tarvitsevat proteiinia. Proteiini toimii myös luustossa rakennusmateriaalina, lisäksi se edistää mm. kalsiumin imeytymistä. Nauti HK Sportti jauhelihaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.  

Lue lisää proteiinista ja testaa proteiininsaantisi proteiinilaskurilla.

Täältä vinkkejä treenaajan ravitsemukseen.

Kuntoilijan jauheliha-ohratto

Arvostele resepti
2 arvostelua
2 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kuntoilijan jauheliha-ohratto
  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl täysjyväohraa (keittoaika 8 min.)
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl liemikuutiota
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 1 dl kikherneitä (kypsiä)
  • 0.25 kpl sitruunan mehu
  • 0.5 dl parmesanjuustoa raastettuna (vapaaehtoinen)
Kuntoilijan jauheliha-ohratto

Valmistusohje

Ruskista jauheliha korkeareunaisessa pannussa.
Lisää pannulle ohra, ja jatka sekoittelua 3-4 minuuttia.
Lisää joukkoon liemikuutio, vesi, suola ja pippuri.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita joukkoon tomaatit, pinaatti ja kikherneet.
Jatka kypsentämistä kannen alla vielä 3-4 minuuttia, kunnes tomaatit ovat haljenneet.

Purista valmiin ohraton päälle puolikkaan sitruunan mehu ja viimeistele halutessasi parmesaanilla.

Palauttava jauhelihapasta

Arvostele resepti
2 arvostelua
2 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Palauttava jauhelihapasta
Palauttava jauhelihapasta

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista sillä aikaa jauheliha pannulla. Halutessasi lisää tilkka rypsiöljyä. Lisää loppuvaiheessa pannulle myös palermonpossu- ja sipulisuikaleet ja viipaloitu valkosipuli. Jatka sekoittelua pari minuuttia ja lisää pannulle herneet ja tomaatit. Sekoittele, kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä.

Sekoita joukkoon valutettu pasta ja mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.

Kevyt ja maukas lihamureke

Arvostele resepti
3 arvostelua
2-3 annosta | Valmistusaika: n. 50 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kevyt ja maukas lihamureke
  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl maitoa
  • 0.75 dl couscousia (täysjyvä)
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 rkl ketsuppia
Kevyt ja maukas lihamureke

Valmistusohje

Yhdistä kulhossa couscous, maito ja kuivamausteet.
Anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kananmuna huolellisesti taikinan joukkoon.
Muotoile taikinasta pitko leivinpaperin päälle tai painele taikina pieneen voideltuun uunivuokaan.
Sivele päälle ketsuppi ja paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. 

Vinkki: Jos maltat, anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Näin se on helpompi muotoilla.

Kevyet sieni-lihapullat

Arvostele resepti
3 arvostelua
2 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kevyet sieni-lihapullat
  • 300 g HK Sportti 5% jauheliha
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 50 g herkkusieniä (n. 5 kpl)
  • 1 kpl kananmunaa
Kevyet sieni-lihapullat

Valmistusohje

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vesi ja mausteet.
Nakuttele herkkusienet veitsellä pieneksi rouheeksi tai raasta raastimella.
Lisää kulhoon kananmuna ja sienirouhe.
Pyörittele taikinasta kostutettujen kämmenten välissä pyöryköitä.
Paista pyörykät pannulla käännellen 10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

Vinkki: Jos maltat, anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Näin pyörykät on helpompi muotoilla.

Käsittelethän lihaa oikein

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.