Lihansyönnin lyhyt oppimäärä

Suomalaisista 93 % ilmoittaa syövänsä lihaa. Lihansyönti ja siihen liittyvät suositukset koskettavat siis lähes jokaista.

Suomalaisista 93 % ilmoittaa syövänsä lihaa (Lihatiedotuksen tutkimus). Luku on hivenen laskussa, edellisenä vuonna lukema oli 94 %. Sen sijaan lihan käyttöuseus oli hieman noussut: päivittäin tai lähes päivittäin lihaa ilmoitti syövänsä 44 % suomalaisista, kun vuotta aiemmin määrä oli 41 %. Lihansyönti koskettaa siis suurinta osaa suomalaisista. Liha valitaan ruokalautaselle hyvän maun, ravitsemuksen ja helppouden takia.

Suomalaiset syövät lihaa noin 79 kg henkeä kohden vuodessa. Tästä punaisen lihan (nauta, porsas, lammas) osuus on noin 55 kg. Kulutusluvut ilmoitetaan luullisena, raakana lihana. Kun määrästä poistetaan luut ja huomioidaan kypsennyshävikki, päätyy suomalaisten vatsoihin lähes suositusten mukainen määrä punaista lihaa, noin 500g viikossa. Eniten kasvaa siipikarjanlihan kulutus, suomalaiset söivät valkoista lihaa vuonna 2015 noin 22 kg henkeä kohden.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.