Vähärasvainen jauheliha auttaa pitämään kuntoilijan kehon kunnossa

Vähärasvainen jauheliha auttaa pitämään kuntoilijan kehon kunnossa

Elämme keskellä proteiinibuumia. Proteiinipitoiset ruuat kiinnostavat ja proteiinia halutaan tankata sen hyvää tekevien ominaisuuksien vuoksi. Liha on erinomainen proteiinin lähde – niin laadultaan kuin määrältään. Ravintoaineet kannattaa aina saada ennemmin ruuasta erilaisten pillereiden ja pulverien sijaan, näin monipuolisuus toteutuu syömisessä varmemmin.

Jauheliha on suomalaisten suosikki arkiruokailussa ja se näyttelee pääroolia useissa lempiruuissa: jauhelihakastikkeessa ja – keitossa, makaronilaatikossa, lasagnessa, pasta bolognesessa, lihapyöryköissä jne. Jauheliha on nopea ja helppo raaka-aine, eikä sen valmistuksessa voi pahemmin epäonnistua.

Kaikki jauhelihat ovat oivia proteiininlähteitä, mutta uudessa HK Hienoksi jauhetussa naudan sisäpaistissa yhdistyy korkea proteiinipitoisuus pieneen rasvan määrään. Mehevyyttä tuotteelle tuo raaka-aineena käytetty suomalainen porsaan- ja naudanliha.

HK Hienoksi Jauhettua Naudan Sisäpaistia sopii hyvin proteiininlähteeksi liikunnalliseen elämäntapaan: ennen treenejä tai treenin jälkeen. Uutuus sisältää vain 3 % rasvaa, joten se ei jää painamaan vatsanpohjalle ennen liikuntaa ja se imeytyy hyvin myös harjoitusten jälkeen. Esim. tomaattinen jauhelihakastike pastan kanssa on erinomainen ateria liikuntapäivänä, siinä yhdistyy lihasten tarvitsema energia hiilihydraatteina ja rakennusaineet proteiinina.

HK Hienoksi Jauhettua Naudan Sisäpaistia on oiva ruoka kuntoilun oheen, kun halutaan pitää huolta lihaksista ja luustosta. Lihan proteiini on aina hyvälaatuista, eli se sisältää kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot. Lihasten lisäksi myös luut tarvitsevat proteiinia. Proteiini toimii myös luustossa rakennusmateriaalina, lisäksi se edistää mm. kalsiumin imeytymistä. Nauti HK hienoksi jauhettua naudan sisäpaistia osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa.  

Lue lisää proteiinista ja testaa proteiininsaantisi proteiinilaskurilla.

Täältä vinkkejä treenaajan ravitsemukseen.

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

1 pkt HK Hienoksi jauhettua Naudan sisäpaistia

1 pss jäävuori, - tai sydänsalaattia
1 pnt korianteria
2 salottisipulia ohueksi viipaloituna
2 kpl punaista chiliä viipaloituna
1 porkkana julienneksi leikattuna
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 limen mehu
1 tl thaimaalaista kalakastiketta
2 rkl sweet chili kastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Seesamidressing:

1 dl majoneesia
1,5 rkl soijaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl sokeria
¼ limen mehu

Thaimaalainen naudanlihasalaatti

Valmistusohje

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Sekoita porkkanajulienne, chili, kirsikkatomaatit, korianteri ja salottisipuli kulhossa sekaisin. Mausta limenmehulla, sweet chilillä ja kalakastikkeella.

Kokoa lautaselle revityt salaatinlehdet ja päälle maustetut lisukkeet.

Paista hienoksi jauhettu naudan sisäpaisti pienessä määrässä seesamiöljyä kypsäksi. Mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa salaatin ja seesamidressingin kera.

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

Arvostele resepti
2 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

1 pkt HK Hienoksi jauhettua Naudan sisäpaistia

1 sipuli kuutioituna
1 porkkana kuutioituna
2 varsisellerin vartta viipaloituna
2 dl liotettuja ja esikeitettyjä valkoisia papuja
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ kesäkurpitsa
1 prk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria
1,5 dl makaronia
1 l kana, - tai vasikkalientä
1 dl valkoviiniä
½ pnt basilikaa silputtuna

Minestronekeittoa ja jauhettua naudan sisäpaistia

Valmistusohje

Freesaa vihanneksia ja esikeitettyjä papuja oliiviöljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska, sekä vesi tai vasikkaliemi. Mausta laakerinlehdillä ja rouhitulla mustapippurilla.

Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan pasta ja keitä noin 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Sekoita joukkoon karkeasti hienonnettu basilika.

Paista jauheliha pienessä määrässä oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Annostele keitto annoskulhoihin ja ripottele päälle paistettua jauhettua naudan sisäpaistia.

 

Käsittelethän lihaa oikein

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.