Grillausvinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Jotta onnistuisit varmasti, kokosimme avuksesi joukon vinkkejä grillauksen perusasioista.

Kaikki maailman grillausvinkit on lueteltu jo varmasti tuhansia kertoja, mutta kertaus ei ole koskaan turhaa. Grillaaminen ei ole todellakaan mitään rakettitiedettä, vaan mukavaa puuhaa niin kesällä kuin talvella. Muutaman perusasian muistaminen helpottaa urakkaasi ja sinä sekä seuralaisesi voitte nauttia hyvin valmistetusta grilliruoasta.

Suora ja epäsuora grillaaminen

On monta tapaa grillata: nopeasti ja hitaasti, kovassa ja matalassa lämmössä. Tapa valitaan aina lihan mukaan. Tutustu suoran ja epäsuoran grillauksen saloihin ja eri lihojen grillausohjeisiin.

Lue lisää

Suora ja epäsuora grillaaminen

Lihan oikean kypsyyden tunnistaminen

Grillatun lihan kypsyyden tunnistamiseen on olemassa muutamia kikkoja. Katso ohjeet grillatun naudanlihan, porsaanlihan ja erilaisten esikypsennettyjen ja luullisten lihojen kypsyyden tunnistamiseen! Näillä ohjeilla onnistut myös ilman paistomittaria.

Lue lisää

Oikean kypsyyden tunnistaminen

Lihan vetäytyminen ja miksi se kannattaa

Grillauksen jälkeinen lihan vetäytyminen on yksi onnistuneen liharuoan tärkeimmistä vaiheista. Silti se pääsee helposti unohtumaan. Vetäytyminen on grillaamisen tärkeä vaihe, jota ei kannata jättää väliin.

Lue lisää

Grillaamisen ajoittaminen

Grillaaminen ei ole kovin hätäisen kokin hommaa. Se vaatii hieman suunnittelua ja oikeaa ajoitusta. Näillä vinkeillä opit suunnittelemaan grillaamisen eri vaiheet.

Lue lisää

Grillaamisen ajoittaminen

Yleisimmät grillausvirheet

Grillaajan yleisimmät virheet on helppo välttää. Ratkaisuja virheisiin, joita et tämän luettuasi enää itse tee.

Lue lisää

Yleisimmät grillausvirheet

Lihojen kuljetus ja säilytys

Näin huolehdit kylmäketjusta ja vältät ikävät yllätykset, etenkin kesäkuumalla. Näin tuotteet pysyvät luvattuun käyttöpäivään asti moitteettomina.

Lue lisää

Lihojen kuljetus ja säilytys

Inspiroidu grilliresepteistä

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää