Ensin uuniin tai kattilaan vai suoraan grilliin?
Kokonaiset lihat vaativat pitkää ja epäsuoraa grillaamista, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen.
ESIKYPSENNYS KATTILASSA TAI UUNISSAHauduta lihoja kattilassa tai uunissa vaikka jo edellisenä päivänä. Jäähdytä liha omassa liemessään, jolloin mehukkuus on taattu. Keitä liemi ennen grillaamista kasaan herkulliseksi grillauskastikkeeksi. Liha grillataan ennen tarjoilua nopeasti kuumaksi ja rapeapintaiseksi. Esikypsennettäväksi sopii mm. porsaan kassler, kylki, ribsit ja naudan etuselkä. |
KYPSENNYS SUORAAN GRILLISSÄGrillaa lihoja pitkään matalassa ja epäsuorassa lämmössä. Älä siis aseta lihoja suoraan lämmönlähteen päälle. Kääntele lihoja välillä ja valele grillauskastikkeella tai -liemellä. Kun valmistat lihoja suoraan grillissä, työnnä lihan keskelle paistomittari. Se kertoo lihan todellisen kypsyyden ja onnistut aina. |