• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Grillaus
  • Isot ja luulliset palat
  • Grillaus
  • Pihvit ja burgerit
  • Makkarat ja vartaat
  • Isot ja luulliset palat
  • Lisukkeet
  • Grillausvinkit
  • Kääri se pekoniin

Ensin uuniin tai kattilaan vai suoraan grilliin?

Kokonaiset lihat vaativat pitkää ja epäsuoraa grillaamista, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen.

Ensin uuniin tai kattilaan vai suoraan grilliin?

 

 

ESIKYPSENNYS KATTILASSA TAI UUNISSA

Hauduta lihoja kattilassa tai uunissa vaikka jo edellisenä päivänä. Jäähdytä liha omassa liemessään, jolloin mehukkuus on taattu. 

Keitä liemi ennen grillaamista kasaan herkulliseksi grillauskastikkeeksi.

Liha grillataan ennen tarjoilua nopeasti kuumaksi ja rapeapintaiseksi.

Esikypsennettäväksi sopii mm. porsaan kassler, kylki, ribsit ja naudan etuselkä.

KYPSENNYS SUORAAN GRILLISSÄ

Grillaa lihoja pitkään matalassa ja epäsuorassa lämmössä. Älä siis aseta lihoja suoraan lämmönlähteen päälle.

Kääntele lihoja välillä ja valele grillauskastikkeella tai -liemellä.

Kun valmistat lihoja suoraan grillissä, työnnä lihan keskelle paistomittari. Se kertoo lihan todellisen kypsyyden ja onnistut aina.

Vinkki: Korean BBQ ja Savuinen omena Viljaporsaan ribsit voit hauduttaa suoraan pakkauksessaan.

Jaa
Tulosta

Reseptivinkkejä sinulle

Tuotesuosituksemme sinulle

HK Viljaporsaan ribs Korean BBQ

HK Viljaporsaan ribs Korean BBQ

HK Viljaporsaan ribs Savuinen omena

HK Viljaporsaan ribs Savuinen omena

HK Viljaporsaan Spare Ribs

HK Viljaporsaan Spare Ribs

HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton

HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton

HK Takuumurea Naudan Ulkofileepala

HK Takuumurea Naudan Ulkofileepala

HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton

HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton

Hae lisää tuotteita

Syvenny grillaamisen maailmaan ja onnistut varmasti

Meatopia - hedonistien bakkanaalit

Meatopia - hedonistien bakkanaalit

Mitä tapahtuu, kun 20–30 maailmanluokan pitmasteria ja grillaajaa ympäri maailman saapuu Lontoossa yhteen ja samaan osoitteeseen grilliensä kanssa ja aloittaa tarjoilun? Silloin järjestetään tietenkin lihaa notkuvista grilleistä, olutta virtaavista hanoista...

Kuuma raakamakkarakesä

Kuuma raakamakkarakesä

Aiheuttaako raakamakkaroiden valmistus päänvaivaa? Ei hätää, tässä sinulle raakamakkaroiden lyhyt oppimäärä, jonka avulla olet pian makkaranpaistajien aatelia. Korkean lihapitoisuutensa ansiosta yhä useampi valitsee grillimakkarakseen raakamakkaran. Menneet pari vuotta ovat olleet...

Grillausvinkit pitkään kuumaan kesään

Grillausvinkit pitkään kuumaan kesään

Kaikki maailman grillausvinkit on lueteltu jo varmasti tuhansia kertoja, mutta kertaus ei ole koskaan turhaa. Grillaaminen ei ole todellakaan mitään rakettitiedettä, vaikka sitä jostain syystä siihen välillä verrataankin. Muutaman perusasian...

Ameriikan maut - make grillaus great again!

Ameriikan maut - make grillaus great again!

Vaikka toisaalta sitähän se on ollutkin jo lähes viisikymmentä vuotta. Varma kesän merkki luonnon heräämisen ohella on ilmassa väreilevä grillin tuoksu, kun kotitalouksien grillit on kaivettu esiin talviteloilta ja ensimmäisiä...

Makeinta luun vieressä

Makeinta luun vieressä

Vanha kansa tuppasi sanomaan, että liha on makeinta luun vieressä. Ja tottahan tuo on. Siksipä toimme tällekin kesälle mehukkaita luullisia grillattavia herkkuja. Luullisten grilliherkkujen, kuten Viljaporsaan Ribletin ja Spare ribsin...

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Hyvän naudan pihvin paistamiseen on varmasti juuri niin monta mielipidettä, kuin on tietäjiäkin. Toisten mielestä liha tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa tai grillausta. Eräät taas sanovat, että pinnat...

Etsi lisää luettavaa
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste