Lisukkeet
Voiko pekonilla maustaa? Entä keitetäänkö uudet potut suolatussa vedessä? Katso vinkit ja reseptit herkullisiin lisukkeisiin.
HK.fi
Grillaus
Voiko pekonilla maustaa? Entä keitetäänkö uudet potut suolatussa vedessä? Katso vinkit ja reseptit herkullisiin lisukkeisiin.
Pekoni antaa ruokaan savun makua, suolaisuutta, mehukkuutta ja rapeutta. Se toimii takuulla hampurilaisen välissä ja voipa sillä pelastaa vähän epäonnistuneenkin annoksen. Kokeile näitä vinkkejä:
- Rouhi rapeaksi grillattu pekoni muruksi ja mausta sillä kesäiset salaatit, pyttipannu tai lämmin kasvislisuke.
- Anna pekonin jäähtyä hetki, niin se muuttuu entistä rapeammaksi.
- Kääri vähärasvaiset lihat pekoniin ennen grillaamista. Pekoni suojaa kuivumiselta ja tuo lihaan lisää mehukkuutta.
Uunijuurekset on kaikille tuttu lisäke lihalle, mutta voit valmistaa juurekset myös grillissä. Pintaan hieman hunajaa, voita ja timjamia niin mikään ei voi mennä vikaan.
Tämä helppo tomaatti-feta pastasalaatti täydentää grilliherkuista notkuvaa illallispöytää, mutta on kevyt ja maistuva ruoka ihan sellaisenaankin. Mikäli kaappiin on jäänyt edelliseltä grillauskerralta grilliketsuppia, on tämä tomaatti-feta pastasalaatti myös nopea valmistaa.
Vartaat: Kääräise perunat pekoniin, pujota vartaaseen ja grillaa rapeiksi.
Pyttis: Puolita potut ja paista muurikalla makkaran, pekonin, kasvisten ja tuorejuuston kanssa. Makkaran sijaan voi käyttää myös edellispäivältä jääneitä grillipihvejä paloiteltuna.
Salaatti: Grillatut kasvikset ja uudet perunat taipuvat helposti seuraavan aterian salaatiksi. Kastikkeeksi käy maustettu kermaviili tai valmis pesto.
Kastike kruunaa aterian. Kypsyypä grillissäsi sitten ribletit, spare ribsit, makkarat tai parhaassa tapauksessa ne kaikki, niin tästä löytyvät kastikkeet koko fiestalle.
Pikkelöidyt kasvikset ovat raikas lisuke kaikelle grillatulle lihalle. Voit pikkelöidä erilaisia kasviksia makusi mukaan, mutta parhaiten tähän sopivat rapeat kasvikset, kuten porkkana, kaali ja retiisit.
Kastikkeet kruunaavat aterian. Lihantaitajien BBQ -kastikkeella viimeistelet lihan kuin lihan. Aloita BBQ -kastikkeen sively lihaan vasta grillauksen loppuvaiheessa, jolloin kastike ei pala lihan pintaan. BBQ -kastikkeita on niin monta kuin on grillaajiakin, mutta tämä resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Chimichurri on argentiinalainen mausteinen yrttikastike, joka sopii mahtavasti grillatun lihan kaveriksi!
Löydä ohjeet grillikauden mehukkaimpiin pihveihin ja raikkaimpiin lisukkeisiin!