• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Grillaus
  • Makkarat ja vartaat
  • Grillaus
  • Pihvit ja burgerit
  • Makkarat ja vartaat
  • Isot ja luulliset palat
  • Lisukkeet
  • Grillausvinkit
  • Kääri se pekoniin

Vartaiden lyhyt oppimäärä

Vartaat ovat mainioita grillattavia, joihin voi helposti yhdistellä eri lihoja sekä makuja. Marinoi lihat erilaisilla marinadeilla tai käytä valmiiksi maustettuja tai marinoituja tuotteita. Lisää vartaisiin kasviksia, hedelmiä tai makkaroita oman maun mukaan. Tarjoile vartaat erilaisten kastikkeiden kera.

Vartaiden lyhyt oppimäärä

  1. Leikkaa hitaasti kypsyvät palat pienemmiksi ja nopeasti kypsyvät isommiksi. Jos laitat samaan vartaaseen possua ja nautaa, leikkaa possu vähän suuremmiksi paloiksi, koska se kypsyy nopeammin.

  2. Sekoita valmiiksi kypsennettyä lihaa tai makkaraa raa’an kanssa. Kypsä, kuutioitu porsaan niska kuumenee samalla kun vaikkapa porsaan ulkofilee kypsyy. Makkaran tai lihakuution rasva antaa fileelle mehukkuutta.

  3. Lisää halutessasi erilaisia kasviksia.

  4. Valele vartaita öljypitoisella kastikkeella grillaamisen aikana. Näin ne saavat hyvää makua ja rapean pinnan.
Jaa
Tulosta

Kokeile näitä reseptejä

Tuotesuosituksemme

HK Kabanossi® Curry

HK Kabanossi® Curry

HK Maakarit® Inferno

HK Maakarit® Inferno

HK Maakarit® Meksikon Hidalgo

HK Maakarit® Meksikon Hidalgo

HK Kabanossi® Chili-Sulatejuusto

HK Kabanossi® Chili-Sulatejuusto

HK Maakarit® Kapen Pikkusen Parempi Chorizo

HK Maakarit® Kapen Pikkusen Parempi Chorizo

HK Maakarit® Raakamakkara Livornon Luigi

HK Maakarit® Raakamakkara Livornon Luigi

Hae lisää tuotteita

Syvenny grillaamisen maailmaan ja onnistut varmasti

Meatopia - hedonistien bakkanaalit

Meatopia - hedonistien bakkanaalit

Mitä tapahtuu, kun 20–30 maailmanluokan pitmasteria ja grillaajaa ympäri maailman saapuu Lontoossa yhteen ja samaan osoitteeseen grilliensä kanssa ja aloittaa tarjoilun? Silloin järjestetään tietenkin lihaa notkuvista grilleistä, olutta virtaavista hanoista...

Kuuma raakamakkarakesä

Kuuma raakamakkarakesä

Aiheuttaako raakamakkaroiden valmistus päänvaivaa? Ei hätää, tässä sinulle raakamakkaroiden lyhyt oppimäärä, jonka avulla olet pian makkaranpaistajien aatelia. Korkean lihapitoisuutensa ansiosta yhä useampi valitsee grillimakkarakseen raakamakkaran. Menneet pari vuotta ovat olleet...

Grillausvinkit pitkään kuumaan kesään

Grillausvinkit pitkään kuumaan kesään

Kaikki maailman grillausvinkit on lueteltu jo varmasti tuhansia kertoja, mutta kertaus ei ole koskaan turhaa. Grillaaminen ei ole todellakaan mitään rakettitiedettä, vaikka sitä jostain syystä siihen välillä verrataankin. Muutaman perusasian...

Ameriikan maut - make grillaus great again!

Ameriikan maut - make grillaus great again!

Vaikka toisaalta sitähän se on ollutkin jo lähes viisikymmentä vuotta. Varma kesän merkki luonnon heräämisen ohella on ilmassa väreilevä grillin tuoksu, kun kotitalouksien grillit on kaivettu esiin talviteloilta ja ensimmäisiä...

Makeinta luun vieressä

Makeinta luun vieressä

Vanha kansa tuppasi sanomaan, että liha on makeinta luun vieressä. Ja tottahan tuo on. Siksipä toimme tällekin kesälle mehukkaita luullisia grillattavia herkkuja. Luullisten grilliherkkujen, kuten Viljaporsaan Ribletin ja Spare ribsin...

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Asiaa pihvistä ja grillaamisesta

Hyvän naudan pihvin paistamiseen on varmasti juuri niin monta mielipidettä, kuin on tietäjiäkin. Toisten mielestä liha tulee ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistoa tai grillausta. Eräät taas sanovat, että pinnat...

Etsi lisää luettavaa
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste