Pihvit ja burgerit
Homman pihvi on se, että pihvistä tulee parasta grillissä
– varsinkin näillä neuvoilla.
HK.fi
Grillaus
Homman pihvi on se, että pihvistä tulee parasta grillissä
– varsinkin näillä neuvoilla.
Ota liha huoneenlämpöön 1-2 h ennen grillaamista, älä grillaa kylmää lihaa.
Lämmitä grilli oikein kuumaksi. Saat rapean pinnan, eikä pihvi tartu ritilään.
Käännä vasta kun pihvi alkaa pisaroida. Kun toinenkin puoli pisaroi, nosta pihvi grillistä. Kypsyys on tällöin medium.
Anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Silloin pihvi on tasaisen kypsä eikä vuoda nestettä leikatessa.
HUOM: Estä jäähtyminen peittämällä liha kevyesti foliolla. Jos pihvin rapeus pehmenee vetäytyessä, käytä liha vielä nopeasti tulikuumassa grillissä ennen tarjoilua.
Grillattu entrecôtepihvi kuuluu ehdottomasti kesään ja grillaukseen. Laadukas entrecôte ei tarvitse muita mausteita pintaansa kuin suolan ja vasta rouhitun mustapippurin.
Ainekset: Rasvainen naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Muuta ei tarvita. Rasva pitää pihvin mehukkaana.
Käsittely: Muotoile pihvit mahdollisimman tiiviiksi ja paina keskelle kuoppa. Näin pihvi ei hajoa kääntäessä ja kypsyy tasaisesti.
Grillaus: Nopeasti ja kuumassa grillissä. Näin pinta ottaa väriä, rapeutta ja grillin makua. Kun pinta pisaroi, pihvi käännetään tukevalla teräslastalla. Grillatun pinnan päälle voi laittaa ronskin viipaleen juustoa.
Nyt on burgereiden aatelia, helppoudesta huolimatta. Karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta tehdyt pihvit yhdistettynä gochujang majoneesin täyteläisyyteen ja briossin pehmeyteen tekevät tästä burgerista takuulla viikonloppujen kingin.
- Lisää sokeriset mausteet vasta grillaamisen loppuvaiheessa, sillä sokeri palaa helposti grillissä.
- Älä suolaa liian aikaisin. Suola poistaa nestettä ja liha saattaa kuivua.
- Hiero pippurit ja chilit lihaan ennen grillaamista. Niiden maku syvenee grillissä.
- Valkosipuli kitkeröityy helposti grillissä, joten pyyhi valkosipulinen marinadi lihasta ennen grillaamista tai lisää vasta grillaamisen lopussa valkosipuliöljyä tai -voita.
HK Rypsiporsas® Rub & Glaze Fileepihvi -pakkauksen mukana tuleva rub -mauste hierotaan pihvien pintaan. Sitten grillataan ja lopuksi vielä viimeistellään mukana tulevalla glaseerauskastikkeella. Helppoa ja nopeaa. Lipstikka on harmillisen vähälle huomiolle jäänyt yrtti, mutta se sopii mainiosti maustamaan salsa verdeä.
Näiden pihvien maustamisessa ei voi mennä harhaan. HK Rypsiporsas® Rub & Glaze Fileepihvi -pakkauksen mukana tuleva rub -mauste hierotaan pihvien pintaan. Sitten grillataan ja lopuksi vielä viimeistellään mukana tulevalla glaseerauskastikkeella. Helppoa ja nopeaa.
Löydä ohjeet grillikauden mehukkaimpiin pihveihin ja raikkaimpiin lisukkeisiin!