Näin grillaat täydellisen pihvin ja teet mehevän burgerin

Onnistuminen on helppoa kunhan muistaa muutamia perusasioita. Katso vinkit täydelliseen pihviin ja mehevään burgeriin ja inspriroidu kokkiemme kehittämistä herkullisista resepteistä.

Näin grillaat täydellisen pihvin

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 h ennen grillaamista, älä grillaa kylmää lihaa.
 
Lämmitä grilli oikein kuumaksi. Saat rapean pinnan, eikä pihvi tartu ritilään.
 
Käännä vasta kun pihvi alkaa pisaroida. Kun toinenkin puoli pisaroi, nosta pihvi grillistä. Kypsyys on tällöin medium.
 
Anna vetäytyä 5-10 minuuttia. Silloin pihvi on tasaisen kypsä eikä vuoda nestettä leikatessa.
 
HUOM: Estä jäähtyminen peittämällä liha kevyesti foliolla.
Jos pihvin rapeus pehmenee vetäytyessä, käytä liha vielä nopeasti tulikuumassa grillissä ennen tarjoilua.

Kokeile ainakin näitä reseptejä

Mureimmat ja maistuvimmat pihvit

Näillä resepteillä onnistut

Hae reseptejä

Mehukkaat burgerit

Hurmaannu resepteistä ja vie burgerisi uudelle tasolle

Hae reseptejä

Paras hampurilaispihvi syntyy näin yksinkertaisesti

Ainekset:
Rasvainen naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Muuta ei tarvita. Rasva pitää pihvin mehukkaana.

Käsittely:
Muotoile pihvit mahdollisimman tiiviiksi ja paina keskelle kuoppa. Näin pihvi ei hajoa kääntäessä ja kypsyy tasaisesti.

Grillaus:
Nopeasti ja kuumassa grillissä. Näin pinta ottaa väriä, rapeutta ja grillin makua.
Kun pinta pisaroi, pihvi käännetään tukevalla teräslastalla. Grillatun pinnan päälle voi laittaa ronskin viipaleen juustoa.

Reseptivinkit sinulle

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää