Maailman parhaana palkittu HK Rypsiporsas®

Aina ilman antibiootteja kasvatettuja porsaita ruokitaan lähipeltojen viljalla, herneillä, härkäpavuilla ja rypsillä. Porsaiden ruuan puhtaus on tärkeää: se on lähellä kasvanutta eikä sisällä koskaan kasvunedistäjiä tai hormoneja. Soijaa ei ruokinnassa käytetä. Ruokavalion ansiosta Rypsiporsaan-liha on maukkaampaa, mehevämpää ja mureampaa. Rypsiporsas® on hyvä omega 3 –rasvojen lähde. Se sisältää neljä kertaa enemmän omega 3-rasvoja tavalliseen porsaanlihaan verrattuna! Ravitsemussuositukset kehottavat korvaamaan kovaa rasvaa pehmeällä, eli parantamaan rasvan laatua. Rypsiporsas-tuotteet ovatkin yksi konkreettinen tapa toteuttaa tämä omalla ruokalautasella.  

Suomalainen HK Rypsiporsas® on palkittu maailmalla parhaana arvostetussa Cogeca, European Agri-Cooperatives -innovaatiokilpailussa.

Hiilijalanjälkilaskelmat uusittiin

Rypsiporsaan hiilijalanjälkilaskelmat on uusittu keväällä 2020. Keskimääräinen tulos vuonna 2019 on pysynyt samana kuin aiempana vuotena; 3,3 kg CO2e eläimen elopainokiloa kohden. Mukana on nyt kaikki Rypsiporsas-tuotantoketjussa olevat tilat ja luku on näin ollen luotettava. Osa tiloista on onnistunut laskemaan kasvihuonekaasujaan.

Tilakohtainen laskelma mahdollistaa systemaattisen työn hiilijalanjäljen alentamiseksi koko HK Rypsiporsas® -tuotantoketjussa. Tavoitteemme on kulkea HK Rypsiporsas® -ketjussa kohti hiilineutraaliutta. Tässä projektissa keskitymme alkutuotannon päästöihin ja tarjoamme Biocode-laskentatyökalua kaikkien sopimustuottajiemme käyttöön. Sen avulla pääsemme jatkokehittämään hyvässä vauhdissa olevaa vastuullisuustyötämme eteenpäin. Vertailutietoa hiilijalanjäljestä on vielä melko vähän. Sen kuitenkin tiedämme, että Rypsiporsaan laskettu hiilijalanjälki on pienempi, kuin vastaava luku muualla Euroopassa kasvatetuille sioille, joiden rehussa on soijaa.

Lue konsernitiedote aiheesta

Rypsiporsas kotitila - Antikainen

Rypsi tekee lihasta mehevää

HK Rypsiporsas® ruokitaan lähipeltojen viljalla, herneillä, härkäpavuilla ja rypsillä ja se on aina ilman antibiootteja kasvatettu. Tarkan ruokavalion ansiosta liha on maukkaampaa, mehevämpää ja mureampaa. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Ruokinnalla aikaansaatu pehmeämpi rasva taas tekee lihasta paitsi herkullista, myös paremman valinnan ruokavalion rasvan laadun kannalta. 

Lue lisää

HK Rypsiporsas® -tuotteet

Suomalainen HK Rypsiporsas® on palkittu maailmalla parhaana arvostetussa Cogeca, European Agri-Cooperatives -innovaatiokilpailussa.

Kunniamainintaakin arvokkaampaa on kuitenkin HK Rypsiporsas®-lihan saama arvostus maailmalla: Rypsiporsasta viedään muun muassa Hong Kongiin, jossa sitä käytetään huippuravintoloissa. Raaka-ainetta arvostetaan tietysti sen herkullisen maun, mutta myös rasvan koostumuksen sekä antibioottivapaan kasvatuksen vuoksi.

Tutustu HK Rypsiporsas® -tuotteisiin

Rypsiporsas tuotteet

Katso reseptit

Kotoisin suomalaisilta kotitiloilta

Maailman parhaana palkittu HK Rypsiporsas® kasvaa tarkkaan valituilla suomalaisella kotitiloilla Tuotannon tulee täyttää tiukat eläinten hyvinvoinnin kriteerit.

Terveen ja tyytyväisen porsaan tunnistaakin siitä, että karva kiiltää ja saparo on terhakkaasti kiehkurassa.

Tutustu HK Rypsiporsas® -kotitiloihin

Rypsiporsas kotitila

Vastuullisuutta ja valvontaa

Porsaiden hyvinvointia seurataan tilakohtaisesti kansallisen porsaiden terveydenhuoltojärjestelmän (SIKAVA) toimesta. Seurantaan on sisällytetty myös kansainvälisen Welfare Quality -ohjelman kriteerejä. 
 
Vastuullisesti tuotetun porsaanlihan tunnistaa Laatuvastuu-leimasta. 

Lue Laatuvastuusta

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää