Rypsiporsaan ruokavalio

Rypsi tekee lihasta mehevää
HK Rypsiporsas® ruokitaan lähipeltojen viljalla, herneillä, härkäpavuilla ja rypsillä ja se aina ilman antibiootteja kasvatettu. Tarkan ruokavalion ansiosta HK Rypsiporsas®-liha on maukkaampaa, mehevämpää ja mureampaa. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Ruokinnalla aikaansaatu pehmeämpi rasva taas tekee lihasta paitsi herkullista, myös paremman valinnan ruokavalion rasvan laadun kannalta. Porsaiden ruuan puhtaus on tärkeää: se on lähellä kasvanutta eikä sisällä koskaan kasvunedistäjiä tai hormoneja. Soijaa ei ruokinnassa käytetä.
Tutkittuja vaikutuksia
Helsingin yliopistossa toteutetun kliinisen tutkimuksen mukaan Rypsiporsas® -liha osana tavallista ruokavaliota parantaa ruokavalion rasvan laatua ja lisää omega 3 -rasvan määrää merkitsevästi verrattuna viljaporsasta syöviin.
RYPSIPORSAS® -KLIINISEN TUTKIMUKSEN TULOKSIA
Tutkimusasetelma
Tulokset
Lähde: Rasvahappokoostumukseltaan muokatun porsaanlihan vaikutus plasman rasvahappokoostumukseen terveillä aikuisilla. KarniMari 2015 - loppuraportti, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos/ravitsemustiede, Helsingin yliopisto |