• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Joulu
  • Joulun hävikkivinkit
  • Joulu
  • Joulukinkun valinta
  • Joulukinkun sulatus
  • Joulukinkun paistaminen
  • Joulukinkun kuorrutus
  • Joulun hävikkivinkit
  • Joulun kysytyimmät kysymykset

Joulukinkun hyödyntäminen joulun jälkeen

Jouluna nautitaan läheisten seurasta ja juhlapöydät notkuvat herkuista. Ruokahävikkiä syntyy helposti, miksi olisikin kovin tärkeää käyttää jokainen murunen hyödyksi. Joulukinkun rippeistä kokkaa vaikka mitä ihania herkkuja!

Joulukinkun hyödyntäminen joulun jälkeen

Perinteisesti joulukinkun rippeistä on tehty pyttipannulihaa tai hernekeittoa laskiaiseksi. Mutta kannattaa kokeilla myös monia muita kokkiemme kehittämiä reseptejä. Nämä ideat ovat niin herkullisia, että ensi vuonna haluat tarkoituksella paistaa isomman joulukinkun!

Testaa reseptejä ja jätä kommenttisi reseptiin ja kerro paistuuko teillä ensi vuonna hieman isompi joulukinkku.  

 

Jaa
Tulosta

Joulukinkusta loihdit näitä herkkuja

Joulukinkusta herkullinen keitto

Katso myös nämä joulureseptit - hyödynnä kinkun kamara!

Sinua saattaisi kiinnostaa

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Korkea sähkön hinta ja kinkun paistaminen – onko syytä paniikkiin?

Tänä jouluna erityisesti energian korkea hinta on monen mielessä, kun suunnitellaan jouluherkkujen valmistamista. Syytä panikointiin ei kuitenkaan ole. Koska kinkku paistetaan matalassa, korkeintaan 120 asteen lämpötilassa, ei sähkönkulutus ole suurta.

Joulukinkun uudet vaatteet

Joulukinkun uudet vaatteet

Super-rapeakuorinen crackling pork on kuumaa kamaa isossa maailmassa. Suomessa ollaan aina hieman pelätty kamaraa possun päällä, vaikka oikein tehtynä juuri kamara on kutkuttavan koukuttava lisä mehevälle possulle. Reilu parikiloinen HK...

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Joulukinkun rippeet gourmeeksi

Tämän(kin) vuoden hittiruoka joulupöydässä on joulukinkku! Hannu Karpoa lainatakseni – ”Kenelle tuli yllätyksenä? Minulle ei”. Ja vastoin jokavuotista median kinkkuhysteriointia, kinkut tuskin loppuvat tänäkään vuonna kaupoista. Useammassa taloudessa siitä riittää...

Miten sulatat kinkun joulun jälkeen

Miten sulatat kinkun joulun jälkeen

Vuoden suurin ruokajuhla on nurkan takana; 83 % meistä on sitä mieltä, että parasta joulussa on hyvä ruoka. Joulu on yhdessäolon, herkullisen ruuan ja rauhoittumisen aikaa. Monelle se on myös...

Näin epäonnistut joulukinkun paistossa

Näin epäonnistut joulukinkun paistossa

Tapoja joulukinkun pilaamiseen on lukuisia. Epäonnistuneesta kinkusta syytetään helposti aviopuolisoa, naapuria, kauppiasta ja lihantuottajaa, vaikka syy on yleensä oma huolimattomuus sekä lapsellinen hätäily.

Joulun rapein pikkupaketti

Joulun rapein pikkupaketti

Joulu tulla jolkottaa mikä tarkoittaa sitä, että on aika ruveta miettimään joulupöydän antimia tähän vuoden kovimpaan ruokajuhlaan. Suomessa myydään vuosittain 6-7 miljoonaa kiloa joulukinkkua mikä lyhyellä matikalla tarkoittaa noin 1,3...

Kinkkuhälytys kännykkään

Kinkkuhälytys kännykkään

Älypuhelimiin löytyy nykyään apsi paistolämpömittareillekin. Langaton bluetoothilla digitaalisen paistolämpömittarin ja kännykän yhdistävä tekniikka antaa vapauksia joulun pyhään operaatioon, kinkun paistamiseen. Kinkun kypsymislämpötilan kehitystä voi seurata kännykän tai tabletin näytöltä. Kun...

Sinappia kinkulle

Sinappia kinkulle

Kahta en vaihda. Se toinen on sinappi ja toinen on joulukinkku. Mutta millainen sinappi kinkulle? Sinappien maailmassa riittää vaihtoehtoja. Testasimme kuusi eri sinappia ympäri Eurooppaa.

Mutkattomat viinit joulupöytään

Mutkattomat viinit joulupöytään

Kinkku, laatikot, rosolli, graavilohi, mätiä, maustesilliä ja -silakkaa. Siinä suomalaisen perinteisen joulupöydän ikoniset herkut. Myös hyvä viini kuuluu monen jouluun, mutta perinteisiin jouluruokiin sujuvasti natsaavien viinien löytäminen ei ole aivan...

Selviytymisopas joulusyömiseen

Selviytymisopas joulusyömiseen

Joulu lähestyy. Perinteisten joulusiivous-, lahjanosto- ym. stressin lisäksi moni ahdistuu jo etukäteen myös syömisestä. HKScan Finlandin teettämän tutkimuksen mukaan joka kolmannessa joulupöydässä ruokailee vain 1-3 henkilöä, mutta silti monella tarjoilut...

Miten hyödyntäisin joulukinkun rasvan ja kamaran?

Miten hyödyntäisin joulukinkun rasvan ja kamaran?

Joulukinkun pintarasva jakaa mielipiteitä. Jotkut pitävät paksua rasvakerrosta hyvän kinkkuviipaleen kriteerinä, ja antaahan rasva paljon hyvää makua kinkulle ja pitää lihan mehevänä paistamisen aikana. Toiset taas raapivat rasvan tarkkaan pois...

Joulukinkku jäisenä uuniin – voiko tästä seurata mitään hyvää?

Joulukinkku jäisenä uuniin – voiko tästä seurata mitään hyvää?

Alkaako joulukinkun hankinta ja valmistaminen jo pyöriä mielessä? Milloin kinkku kannattaa hankkia, sulattaa, ottaa huoneenlämpöön, paistaa jne.? Perinteisten neuvojen mukaan kinkun tulee antaa sulaa jääkaapissa monta vuorokautta, mutta ketterä kotikokki...

Ramen-keitto ’skinka-tonkatsu’ ylijääneestä joulukinkusta

Ramen-keitto ’skinka-tonkatsu’ ylijääneestä joulukinkusta

Edellisellä kerralla Tomi Björck valmisti joulukinkun jämistä japanilaistyylisen ramen-keitto ’skinka-mujun’. Tällä kertaa mestarikokki loihtii hieman toisenlaisen version kinkku-ramenista.

Ramen-keitto 'skinka-muju' ylijääneestä joulukinkusta

Ramen-keitto 'skinka-muju' ylijääneestä joulukinkusta

Tällä kertaa Tomi Björck valmistaa joulukinkun jämistä japanilaistyylistä ramen-keitto ’skinka-mujua’.

Jouluherkuttelusta

Jouluherkuttelusta

Yksi suurimmista ruokajuhlista, joulu, lähestyy. Jouluruokia odotetaan ja herkkupöytien koostumusta suunnitellaan hartaasti, mutta monelle joulun runsas ruokatarjonta aiheuttaa myös ahdistusta. Selviääkö joulusta ilman ähkyä?

Miten se joulukinkku nyt taas paistettiinkaan?

Miten se joulukinkku nyt taas paistettiinkaan?

Suomalaiset googlasivat joulukinkkua viime vuonna puoli miljoonaa kertaa. Vaikka moni valmistaa kinkkunsa joka joulu samaan tapaan, on ohjeet ja vinkit varmistettava joka vuosi uudelleen. Suosituimpia tiedonjanon epävarmuuden aiheuttajia ovat joulukinkun...

Joulukinkun tähteet hyötykäyttöön uudella tavalla

Joulukinkun tähteet hyötykäyttöön uudella tavalla

Joulukinkkua voi myös hyvin jatkojalostaa ja käyttää sitä raaka-aineena muussa ruuanvalmistuksessa.

Joulukinkun uusi elämä

Joulukinkun uusi elämä

Harvoin tulee hankittua jouluksi ”sopivan” kokoista kinkkua, ja rippeitä syödäänkin vielä monta vielä joulun jälkeen. Kinkku ei sellaisenaan maistu kovin kauaa, ja sen säilyvyyskin alkaa olla koetuksella. Jos kinkku lepää...

Rosollia tuunaten

Rosollia tuunaten

Kun joulupöydän antimia on syöty jo useampi päivä joulun jälkeen, alkaa tehdä mieli jotain pientä vaihtelua. Vaikka rosolli onkin sellaisenaan melko mieto ja lisukkeen omainen ruoka, saa siitä tuuunaamalla tuhdin...

Fileestä vaihtelua joulupöytään

Fileestä vaihtelua joulupöytään

Vaikka kinkku onkin monen perheen joulupöydässä vuosikausia jatkunut perinne, saattaa vaihtelu olla jonain jouluna ihan paikallaan. Possunlihaa voi valmistaa joulun makuihin sopivaksi muistakin ruhonosista kuin kinkusta. Esimerkiksi ulkofileepala jouluisin maustein...

Lisää luettavaa

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste