Kun maailmalla asuu pidempään, Suomesta kaipaa usein tuttuja ja yksinkertaisia asioita: kuten ruokaa.
Kukapa ei olisi vienyt tuliaisiksi maailmalla asuvalle suomalaiselle jotakin hyvin perisuomalaista kuten ruisleipää, salmiakkia – tai HK Aitonakkeja tai HK Sininen Lenkkiä.

Todellisia HK klassikkotuotteita ovat Suomen kansallismakkaran kruunun saanut
HK Sininen Lenkki®, napsahtava HK Aitonakki™, makutestin voittaja HK Amerikan Pekoni® ja koko perheen suosikki HK Herkkumaksamakkara. 

HK Sininen Lenkki®

HK Sinisen Lenkin juuret ulottuvat vuoteen 1963.

Suomalaisten kansallismakkara onkin maistunut suomalaisille jo kohta 60 vuoden ajan niin uunimakkarana, leivänpäällisenä kuin makkarakeitoissa ja makkarakastikkeissa. Kansallista lenkkipäivää vietetään HK Sinisen syntymäpäivänä, aina elokuun kolmantena perjantaina.  

Tutustu

HK Sininen Lenkki®

HK Aitonakki™

Lihapitoisten, luonnonkuoreen ruiskutettujen, huolella savustettujen ja kypsytettyjen napsahtavien herkkujen pakkaaminen brändättyihin pakkauksiin Helsingin Kauppiailla alkoi vuonna 1962. Tätä ennen nakkeja ostettiin kaupan palvelutiskiltä paperiin tai paperipussiin käärittynä.

Ota tähän väliin Välinakki.

Vuonna 1996 nämä suomalaisesta lihasta valmistetut napsahtavat herkut nimettiin HK Aitonakiksi™.

Tutustu

HK Amerikan pekoni®

Amerikan pekonin valmistaminen alkoi 1978.

Amerikan pekoni on suomalaisten eniten rakastama pekoni. Tämä todennettiin myös kuluttajilla tehdyllä makutestillä, jonka Amerikan pekoni voitti reilusti (Makery, N=103, 5/2019). Suomalaiset ovat oppineet käyttämään pekonia ruokien maustajana ja mehevöittäjänä.

Tutustu

HK Herkkumaksamakkara

HK Herkkumaksamakkaraa on valmistettu jo vuodesta 1974, varsinainen klassikko siis.

Kun puhutaan Suomen suosituimmasta maksamakkarasta, ei voida sivuuttaa sen levitystapaa. Maksamakkaran levityksessä on kaksi koulukuntaa: toisten mielestä maksamakkara syödään siivutettuna, toisen koulun kannattajien kesken suositaan sen levittämistä veitsellä. Kumpaan sinä kuulut?

Tutustu

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää