• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Klassikot
  • HK Amerikan Pekoni®
  • Klassikot
  • HK Sininen Lenkki®
    • Sinisen Lenkin historia
    • Sininen Lenkki 60 vuotta
  • HK Amerikan Pekoni®
    • Pekonivinkit
  • HK Herkkumaksamakkara

HK Amerikan Pekoni®

Suomalaisesta porsaan kyljestä intohimolla ja ammattitaidolla valmistettu klassikkoherkku — jo yli 40 vuoden ajan.

HK Amerikan Pekoni®

Pekoniklassikkomme Amerikan pekoni on saanut nimensä mukaisesti inspiraationsa Amerikan matkalla vuonna 1976. HK:n johto oli maassa opintoretkellä, jossa aamu alkoi aina runsaalla hotelliaamiaisella. Tarjolla oli tietenkin pekonia, pannukakkua ja vaahterasiirappia sekä munakokkelia. Yllättäen, eräänä aamuna tuotantojohtaja Erkki Pesonen totesi pekonia syödessään toimitusjohtaja Jaakko Hjelmille, että ”kyllä mekin tällaista osaamme tehdä”.

Niinpä Amerikan pekonin valmistaminen alkoi vuonna 1978. Se oli HK:lle iso edelläkävijän riski-investointi. Johto kuitenkin arvioi, että kilpailijat eivät kovin nopeasti ehtisi mukaan markkinoille, sillä kypsän viipaloidun pekonin valmistus porsaan kyljestä on pitkä ja vaativa prosessi. Uusien laitteiden lisäksi tarvittiin ammattitaitoa, kärsivällistä kokeiluhenkeä ja intohimoa. Esimerkiksi viipalointiin HK:n tuotannosta vastaavat hakivat oppia Tanskasta. Eikä turhaan. HK Amerikan pekoni on suomalaisten eniten rakastama pekoni. Tämä todennettiin myös kuluttajilla tehdyllä makutestillä, jonka Amerikan pekoni® voitti reilusti (Makery, N=103, 5/2019).

Jaa
Tulosta

Mehevän maistuvia pekonireseptejä

Tuotevalikoima

HK Amerikan Pekoni® Tuplapakkaus

HK Amerikan Pekoni® Tuplapakkaus

HK Amerikan Pekoni® Lastu

HK Amerikan Pekoni® Lastu

HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus

HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus

HK Amerikan Pekoni® Original

HK Amerikan Pekoni® Original

Etsi tuotteita

Syvenny pekonimaailmaan kirjoituksien kautta

Aamiaisesta kaikki alkoi

Aamiaisesta kaikki alkoi

Englantilainen aamiainen tuli 1970-luvulla tutuksi suomalaisille, kun reissaaminen ulkomailla yleistyi. Monet jäivät kaipaamaan erityisesti rapeaa pekonia, sillä pekonia ei vielä ollut Suomen markkinoilla.

Ihanat keitot kylmille keleille

Ihanat keitot kylmille keleille

Jostain syystä syksyn saapuessa ja ensimmäisten pakkasten nipistellessä nokan päätä alkaa monen mieli tehdä keittoruokia. Keitot on mielletty syksy- ja talviruoaksi jo mummojemme ja ukkiemme aikana. Kesäisin monelle on turha...

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Lihaisia leipiä uuteen vuoteen

Uuden vuoden vastaanottajaiset ovat ainakin omassa taloudessa vuoden retein juhla, joten eväänkin tulee olla poikkeuksellisen maistuvaa.

Etsi lisää inspiraatiota

Katso muut klassikot

HK Aitonakki™

Vantaan Pakkalassa käsityönä ja ammattitaidolla valmistettu napsahtava nakki.

Tutustu

HK Herkkumaksamakkara

Se aito ja oikea maksamakkara — koko perheen kestosuosikki.

Tutustu

HK Sininen Lenkki®

Vantaan Pakkalassa valmistettu suomalaisen ruoan maistuva legenda.

Tutustu

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste