• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Klassikot
  • HK Amerikan Pekoni®
  • Pekonivinkit
  • Klassikot
  • HK Sininen Lenkki®
    • Sinisen Lenkin historia
    • Sininen Lenkki 60 vuotta
  • HK Amerikan Pekoni®
    • Pekonivinkit
  • HK Herkkumaksamakkara

Parhaat pekonivinkit ja hitunen pekonin historiaa

Täältä löydät kattavan vinkkipaketin pekonin monipuoliseen käyttöön. Osa niistä voi olla tuttuja, osa uusia ja yllättäviäkin – mutta herkullisia ne ovat kaikki.

Parhaat pekonivinkit ja hitunen pekonin historiaa

Pekonin voi valmistaa pannulla, uunissa, grillissä tai mikrossa. Pekoni on oiva raaka-aine myös monien ruokien maustajana ja mehevöittäjänä. Syntyypä pekonista myös helposti makea ja suolaisen syntinen liitto Candy bacon eli karamellisoitu pekoni tai se maustaa popcornit syntisen hyviksi.  Älä jatkossa heitä pekonin paistorasvaa pois ja muista, että rasvan voi pakastaa ja käyttää myöhemminkin! Jääkaapissakin pekonin rasva säilyy ainakin viikon verran oikein hyvin. Pekoni mehevöittää ja maustaa myös leivonnaiset - kokeile rohkeasti. 

Jaa
Tulosta

Pekonisen hyvät ja helpot reseptivinkit

Pekoni sopii myös leivontaan - kokeile ja ihastu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pekonin paistaminen uunissa

Pekonin paistaminen uunissa

Pekonin voi paistaa pannun sijaan myös uunissa, jolloin pekonin haju ei leviä niin voimakkaasti. Kuinka pekoni sitten paistetaan uunissa?

Pekoni - yleismauste numero yksi

Pekoni - yleismauste numero yksi

Kaikki rakastavat pekonia ja pekoni rakastaa kaikkia! Noh, ehkä vähän kärjistettyä, mutta pekonin kanssa sekin on sallittua. Pekoni ei ole vain munakokkelin seuralainen aamiaisella tai lisämaun tuoja hampurilaisen välissä. Se...

Suolaisen ja makean sopuisa liitto

Suolaisen ja makean sopuisa liitto

Pekoni tekee kaikesta vähän parempaa, jopa hillosta! Valmista itse makuhermoja kutkutteleva, suolaisenmakea pekonihillo, jonka käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana.

Parhaat pekoniherkut grillistä

Parhaat pekoniherkut grillistä

Pekoni on rasvaisuutensa ja savuisen makunsa ansiosta mitä mainioin grillattava. Tässä koottuna tämän grillikauden parhaat pekonivinkit!

Pekonin rasva saa uuden elämän kynttilöiden muodossa

Pekonin rasva saa uuden elämän kynttilöiden muodossa

Moni hyvä resepti alkaa pekonin paistamisella, eikä tämäkään tee siinä poikkeusta. Tosin tällä kertaa ei tehdä mitään syötävää, vaan pikemminkin silmäniloa – ja ehkä vähän nenänkin. Pekonista irtoavaa rasvaa on...

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulujen pikkusuolaiset

Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Moni varmasti miettii kuumeisesti, mitä tarjottavaa sitä keksisi illanviettoon saapuville ystävilleen. Sen pitäisi olla jotain vähän uutta ja kekseliästä, mutta silti koukuttavan herkullista ja kehuja ansaitsevaa.

Hae lisää luettavaa

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste