Parhaat pekonivinkit ja hitunen pekonin historiaa

Täältä löydät kattavan vinkkipaketin pekonin monipuoliseen käyttöön. Osa niistä voi olla tuttuja, osa uusia ja yllättäviäkin – mutta herkullisia ne ovat kaikki.

Parhaat pekonivinkit ja hitunen pekonin historiaa

Pekonin voi valmistaa pannulla, uunissa, grillissä tai mikrossa. Pekoni on oiva raaka-aine myös monien ruokien maustajana ja mehevöittäjänä. Syntyypä pekonista myös helposti makea ja suolaisen syntinen liitto Candy bacon eli karamellisoitu pekoni tai se maustaa popcornit syntisen hyviksi. Pekoni mehevöittää ja maustaa myös leivonnaiset - kokeile rohkeasti. 

Älä siis jatkossa heitä pekonin paistorasvaa pois. Muista, että rasvan voi pakastaa ja käyttää myöhemminkin! Jääkaapissakin pekonin rasva säilyy ainakin viikon verran oikein hyvin.  

Mistä kaikki alkoi?

Englantilainen aamiainen tuli 1970-luvulla tutuksi suomalaisille, kun reissaaminen ulkomailla yleistyi. Monet jäivät kaipaamaan erityisesti rapeaa pekonia, sillä pekonia ei vielä ollut Suomen markkinoilla. Ajatus pekonin valmistuksen aloittamisesta syntyikin HK:n johdon Amerikan matkalla 1976.

Lue koko tarina

Pekonin historia

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää