HK Sininen Lenkki®
Vantaan Pakkalassa valmistettu suomalaisen ruoan maistuva legenda.
HK Sininen Lenkki® on maistunut suomalaisille jo 61:n vuoden ajan. Vuosikymmenten kuluessa kansallismakkaralla on hellitelty makuaistia ja nujerrettu nälkää lukuisin eri tavoin. Nykyään Sinisestä on tarjolla useita variantteja, jotka kaikki valmistetaan pitkiä perinteitä kunnioittaen.
Legendan resepti on monella tapaa säilynyt samana koko makkaran kymmenien vuosien mittaisen historian. Raaka-aineet ovat toki jonkin verran vaihdelleet ajan muutosten mukana – alkuvaiheessa käytettiin hevosen- ja naudanlihaa, kun taas nyky-Sinisen pääasiallinen raaka-aine on sianliha. Maustaminenkin on mullistunut. Kun HK Sinisen Lenkin isän Urho Hirvosen aikaan 60-luvulla makkaramestari arvioi raakaa makkaramassaa maistamalla, tulevat maustesekoitukset nyt valmiina maustetoimittajalta ja ne lisätään tietokoneen ohjaamina makkaran massaan.
Vaikka ikää alkaakin jo mittarissa olla, Sininen Lenkki edelleen vahvasti kiinni tässä päivässä ja maistuu suomalaisille tuttuun tapaan. Joka neljän sekunnin välein jossain päin Suomea ostetaan HK Sininen Lenkki. Koska se on Lenkki, josta tykätään. Sininen Lenkki on aina seurannut myös aikaa ja uudistunut uusimpien trendien mukaisesti. Tämän syksyn uutuus on HK Sininen Lenkki leikkelemakkara.