• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Klassikot
  • HK Sininen Lenkki®
  • Klassikot
  • HK Sininen Lenkki®
    • Sinisen Lenkin historia
    • Sininen Lenkki 60 vuotta
  • HK Amerikan Pekoni®
    • Pekonivinkit
  • HK Herkkumaksamakkara

HK Sininen Lenkki®

Vantaan Pakkalassa valmistettu suomalaisen ruoan maistuva legenda.

HK Sininen Lenkki®

HK Sininen Lenkki® on maistunut suomalaisille jo yli 60 vuoden ajan. Vuosikymmenten kuluessa kansallismakkaralla on hellitelty makuaistia ja nujerrettu nälkää lukuisin eri tavoin. Nykyään Sinisestä on tarjolla useita variantteja, jotka kaikki valmistetaan pitkiä perinteitä kunnioittaen. 

Legendan resepti on monella tapaa säilynyt samana koko makkaran kymmenien vuosien mittaisen historian. Raaka-aineet ovat toki jonkin verran vaihdelleet ajan muutosten mukana – alkuvaiheessa käytettiin hevosen- ja naudanlihaa, kun taas nyky-Sinisen pääasiallinen raaka-aine on sianliha. Maustaminenkin on mullistunut. Kun HK Sinisen Lenkin isän Urho Hirvosen aikaan 60-luvulla makkaramestari arvioi raakaa makkaramassaa maistamalla, tulevat maustesekoitukset nyt valmiina maustetoimittajalta ja ne lisätään tietokoneen ohjaamina makkaran massaan.

Vaikka ikää alkaakin jo mittarissa olla, Sininen Lenkki edelleen vahvasti kiinni tässä päivässä ja maistuu suomalaisille tuttuun tapaan. Joka neljän sekunnin välein jossain päin Suomea ostetaan HK Sininen Lenkki. Koska se on Lenkki, josta tykätään. Sininen Lenkki on aina seurannut myös aikaa ja uudistunut uusimpien trendien mukaisesti. Tämän syksyn uutuus on HK Sininen Lenkki leikkelemakkara. 

Jaa
Tulosta

Herkulliset helpot reseptit HK Sinisestä

HK Sininen Lenkki® tuotevalikoima

HK Sininen Lenkki® leikkelemakkara

HK Sininen Lenkki® leikkelemakkara

HK Sininen Lenkki® Perinteinen

HK Sininen Lenkki® Perinteinen

HK Sininen Lenkki® Kevyt

HK Sininen Lenkki® Kevyt

HK Sininen Lenkki® Juusto

HK Sininen Lenkki® Juusto

Etsi tuotteita

Katso muut klassikot

HK Aitonakki™

Vantaan Pakkalassa käsityönä ja ammattitaidolla valmistettu napsahtava nakki.

Tutustu

HK Amerikan Pekoni®

Suomalaisesta porsaan kyljestä intohimolla ja ammattitaidolla valmistettu klassikkoherkku — jo yli 40 vuoden ajan.

Tutustu

HK Herkkumaksamakkara

Se aito ja oikea maksamakkara — koko perheen kestosuosikki.

Tutustu

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste