HK Sininen Lenkki®

Vantaan Pakkalassa valmistettu suomalaisen ruoan maistuva legenda.

HK Sininen Lenkki®

HK Sininen Lenkki® on maistunut suomalaisille jo 60:n vuoden ajan. Vuosikymmenten kuluessa kansallismakkaralla on hellitelty makuaistia ja nujerrettu nälkää lukuisin eri tavoin. Nykyään Sinisestä on tarjolla useita variantteja, jotka kaikki valmistetaan pitkiä perinteitä kunnioittaen. 

Legendan resepti on monella tapaa säilynyt samana koko makkaran kymmenien vuosien mittaisen historian. Raaka-aineet ovat toki jonkin verran vaihdelleet ajan muutosten mukana – alkuvaiheessa käytettiin hevosen- ja naudanlihaa, kun taas nyky-Sinisen pääasiallinen raaka-aine on sianliha. Maustaminenkin on mullistunut. Kun HK Sinisen Lenkin isän Urho Hirvosen aikaan 60-luvulla makkaramestari arvioi raakaa makkaramassaa maistamalla, tulevat maustesekoitukset nyt valmiina maustetoimittajalta ja ne lisätään tietokoneen ohjaamina makkaran massaan.

Vaikka ikää alkaakin jo mittarissa olla, Sininen Lenkki edelleen vahvasti kiinni tässä päivässä ja maistuu suomalaisille tuttuun tapaan.

60 tapaa lähteä Lenkille

HK Sininen Lenkki® on saanut suomalaiset Lenkille jo 60 vuoden ajan. Kokosimme juhlavuoden kunniaksi parhaat vinkit Lenkille lähtöön yhdelle sivulle. Pelaa myös lenkinpyörityspeliä – voit voittaa huikeita palkintoja!

Lähde Lenkille

Herkulliset helpot reseptit HK Sinisestä

Katso muut klassikot

HK Aitonakki™

Vantaan Pakkalassa käsityönä ja ammattitaidolla valmistettu napsahtava nakki.

Tutustu

HK Amerikan Pekoni®

Suomalaisesta porsaan kyljestä intohimolla ja ammattitaidolla valmistettu klassikkoherkku — jo yli 40 vuoden ajan.

Tutustu

HK Herkkumaksamakkara

Se aito ja oikea maksamakkara — koko perheen kestosuosikki.

Tutustu

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää