Tervetuloa lihakouluun

HK:n Lihakoulu tarjoaa kattavan tietopaketin lihan oikeaoppisesta käsittelystä ja matkasta kaupan hyllyltä pannulle asti. Löydät myös uusimpia trendejä ja sesonginmukaisia vinkkejä ruoanlaittoon, unohtamatta perusasioita. Miten naudanfileen saa kalvottomaksi, millaisia välineitä keittiössä olisi hyvä olla tai mitä eroa on suoralla ja epäsuoralla grillaamisella - kaikki tämä selviää Lihakoulussa. Toivottavasti viihdyt sisältöjemme parissa. Mikäli jokin asia jää askarruttamaan, niin laita meille viesti sivuston kautta tai somekanavissa.

MainImage

Lihan käsittelyvinkit

Valitse eläin

Säilytä liha oikein

Kylmäketju, eli oikeaoppinen lihatuotteiden kuljetus ja säilytys on a ja o etenkin kesäkuumalla, jotta tuotteet pysyvät luvattuun käyttöpäivään asti moitteettomina.

Lue lisää

Lihan säilyttäminen

Syksyn lämmittävät pataruoat

Ilmojen viiletessä on ihanaa laittaa villasukat taas jalkaan herkullinen pataruoka uuniin muhimaan ja tuoksutella uunista tulevia vastustamattomia aromeja vaikka lempikirjan parissa. Katso kokkiemme pataruokien resepti-ideat ja onnistut takuulla.

Katso reseptit

Työvälineet

Kunnon työvälineillä lihan leikkaaminen käy käden käänteessä. Panosta siis laadukkaaseen veitseen ja tukevaan leikkuulautaan, niin lihan valmisteluvaihe nopeutuu huomattavasti. Myös paistinpannuissa kannattaa satsata hyvin hoidettuna miltei ikuiseen valurautapannuun tai hyvälaatuiseen, kulutusta kestävään teflonpinnoitettuun pannuun. Lihaa uunissa valmistavalle taas lämpömittari on korvaamaton apuväline.

Lue lisää

Työvälineet

Vinkit lihan käsittelyyn

Täältä löydät kaikki vinkit ja niksit lihan käsittelyyn. Miten liha puhdistetaan kalvoista ja marinoidaan tai maustetaan. Miten paistit sidotaan tai fileet leikataan. Tai miten paistetaankaan täydellinen naudan- tai porsaanpihvi. 

Etsi vinkkejä

HK Lihakoulu_paistin sitominen

Täältä löydät perustietoa grillaamisesta sekä kuumimmat grillausvinkit ja grillausreseptit. Pidetään grillit kuumina ympäri vuoden!

Kaikki grillausvinkit ja -reseptit

Onnistu pihvin paistamisessa

Porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat huoneenlämpöisiä ja paistinpannu riittävän kuuma. Katso Lihakoulun vinkki ja onnistut varmasti.

Katso käsittelyvinkki

porsaan pihvin paistaminen

Mehukkaat burgerit

Hurmaannu resepteistä ja vie burgerisi uudelle tasolle

Hae reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää