Tervetuloa lihakouluun

HK:n Lihakoulu tarjoaa kattavan tietopaketin lihan
oikeaoppisesta valmistamisesta sekä uusimpia trendejä
ja sesonginmukaisia vinkkejä liharuoanlaittoon.

Lihan valmistaminen ja säilytys

Lihaisat ruokavinkit pääsiäiseen

Suosituimmat reseptit

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan.

Gluteeniton makaronilaatikko valmistuu korvaamalla makaronit maissimakaroneilla (esim. Pasta d´oro). Maissin hieman makeampi maku sopii loistavasti makaronilaatikkoon. Kokeilemisen arvoinen vinkki vaikka ei muuten noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota.

Laktoosittomassa makaronilaatikossa korvataan maito vastaavalla määrällä laktoositonta maitoa tai lihalientä. Mikäli käytätä lihalientä, on munamaidon suolamäärää hyvä vähentää maun mukaan tai jättää suola kokonaan pois.

Perinteisen makaronilaatikon lisäksi kannattaa kokeilla myös maailman helpointa PoPo®-makaronilaatikkoa sekä Sinisestä Lenkistä tehtyä  makkara-makaronilaatikkoa.

Perinteinen uunimakkara

Perinteinen uunimakkara

Jokaiselle suomalaiselle tuttu uunimakkara on retroherkku, joka valmistuu käden käänteessä. Onko parempaa tapaa päättää lauantaisauna, kuin nauttia tätä herkkua maukkaan sinapin kera?

Pulled pork

Pulled pork

Pulled pork eli nyhtöpossu on helppo, mutta aikaavievä herkku. Sitä kannattaakin valmistaa isompi satsi kerralla ja vaikkapa pakastaa osa. Ihanan mehevän pulled porkin voi syödä esimerkiksi salaatissa, pizzan, hampurilaisen tai tortillojen täytteenä tai vaikkapa nachojen kera illanistujaisten tarjottavana.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.