Tervetuloa lihakouluun

HK:n Lihakoulu tarjoaa kattavan tietopaketin lihan
oikeaoppisesta valmistamisesta sekä uusimpia trendejä
ja sesonginmukaisia vinkkejä liharuoanlaittoon.

Lihan valmistaminen ja säilytys

Hookoo_lihakoulu_logo.png
Lihamureke moneen makuun

Suosituimmat reseptit

Kinkun kastike paistoliemestä

Kinkun kastike paistoliemestä

Perinteisen kinkun kastikkeen pohjana toimii kinkun paistoliemi. Lisämakua kastike saa omenasoseesta, kuohukermasta ja sinapista. Helppoa ja herkullista!

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan.

Gluteeniton makaronilaatikko valmistuu korvaamalla makaronit maissimakaroneilla (esim. Pasta d´oro). Maissin hieman makeampi maku sopii loistavasti makaronilaatikkoon. Kokeilemisen arvoinen vinkki vaikka ei muuten noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota.

Laktoosittomassa makaronilaatikossa korvataan maito vastaavalla määrällä laktoositonta maitoa tai lihalientä. Mikäli käytätä lihalientä, on munamaidon suolamäärää hyvä vähentää maun mukaan tai jättää suola kokonaan pois.

Perinteisen makaronilaatikon lisäksi kannattaa kokeilla myös maailman helpointa PoPo®-makaronilaatikkoa sekä Sinisestä Lenkistä tehtyä  makkara-makaronilaatikkoa.

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Loppukesän ja syksyn yksi maistuvimmista sesonkiruoista on perinteinen kaalilaatikko. Pitkään uunissa kypsentämällä kaalilaatikkoon saadaan ihanan täyteläinen maku. Tässä versiossa kaalilaatikon riisi on korvattu ohrahelmillä, mutta voit halutessasi käyttää myös riisiä.

Gluteeniton kaalilaatikko valmistuu korvaamalla ohrahelmet riisillä ja oluen samalla määrällä lihalientä.

Kokeile vaihteeksi myös vieläkin helpommin valmistuvaa makkara-kaalilaatikkoa, jossa jauheliha on korvattu Sinisellä Lenkillä.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.