Jauhelihakastike
Jauhelihakastike on melko varmasti tuttu jokaiselle suomalaiselle kotikokille. Mikäli sen valmistaminen on päässyt unohtumaan, niin tässä apuja siihen.
1. vaihe
Paista jauheliha voissa paistinpannulla kauniin väriseksi. Lisää pannulle kuutioitu sipuli. Jatka hetki ruskistamista niin, että sipulit pehmenevät ja saavat hieman väriä.
2. vaihe
Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia ja jauhot saavat kunnolla ruskistua, jotta kastikkeesta tulee ruskeaa.
3. vaihe
Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin kaada joukkoon puolet vedestä / kanalimestä, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan ahkerasti sekoittaen. Lisää kastikkeeseen nestettä sen mukaan, kuinka paksua kastikkeesta haluat.
4. vaihe
Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
5. vaihe
Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden, ruisleivän sekä suolakurkkuviipaleiden kera.