Jauhelihan ruskistaminen pannulla
Monen klassikkoruoan valmistaminen alkaa jauhelihan ruskistamisella. Jauhelihan paistamisessa on vaikea epäonnistua, mutta lue tästä vinkit parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jauhelihan ruskistamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: lämmin liha ja kuuma pannu!
1. Vaihe
Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!
2. Vaihe
Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.
3. Vaihe
Kun liha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.
4. Vaihe
Kun pannu on riittävän kuuma etkä hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.