Jouluinen possun ulkofilee Airfryerissa
Joulun ehdoton ykköstähti on ihka aito ja kotimainen kinkku, mutta pienille talouksille ei välttämättä sopivan pientä kinkkua tahdo kaupan tiskistä löytyä. Ja kun samaan aikaan tohina airfryereiden ympärillä vain kiihtyy, myös me päätimme laittaa lusikkamme soppaan. Airfryer nimittäin sopii erinomaisesti myös jouluruokien valmistukseen. Esimerkiksi noin kilon painoisesta valmiiksi suolatusta porsaan ulkofileestä syntyy täydellinen ”kinkun korvike” ja vieläpä melko nopsaan.
1. Vaihe
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
2. Vaihe
Sivele fileen pinta sinapilla. Korppujauhota filee tasaisesti kauttaaltaan.
3. Vaihe
Aseta filee airfryerin paistopesään ja kypsennä 130-asteessa noin tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpö on 72-astetta.
4. Vaihe
Vaihe 4.
Nosta lopuksi lämpö 200-asteeseen ja paista vielä 3 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin kullan ruskea. Anna fileen vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen viipaleiksi leikkaamista.
Vinkki:
Mikäli taloudesta löytyy johdollinen lihalämpömittari, jonka pystyy fileeseen kiinnittämään kypsennyksen ajaksi, kannattaa sitä ehdottomasti hyödyntää.