Kokonaisen naudanfileen grillaaminen
Fileen voi grillata myös kokonaisena ja viipaloida näyttävästi ruokapöydässä.
1. Vaihe
Muista ottaa filee huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Sisälämpötilan on hyvä olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaapin lämpötilaa. Näin liha kypsyy tasaisemmin. Kumenna grilli, kuivaa lihan pinta ja aseta se grilliin. Jos maustat fileen ennen grillaamista, hiero mausteet lihan pintaan. Näin ne pysyvät paremmin lihan pinnassa eivätkä päädy grilliin.
3. Vaihe
Grillaa filee kauttaaltaan, vähennä grillin tehoja minimiin ja työnnä lihalämpömittari keskelle fileetä. Kypsennä kannen alla haluamaasi sisälämpötilaan pari kertaa fileetä käännellen. Kun haluttu sisälämpötila on saavutettu, anna fileen vetäytyä rauhassa folion sisällä ennen sen viipaloimista.