Kypsän lihan grillaaminen
Pitkää kypsennysaikaa vaativat lihat voi myös esikypsentää uunissa tai keittämällä ja sen jälkeen grillata ne kuumiksi ja rapeapintaisiksi. Näin lopputulos on mehukas.
”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa”. Tämä vanha sanonta ei ole lainkaan tuulesta temmattu, sillä kypsän lihan grillaaminen on yksi parhaimmista tavoista käyttää grilliä. Myös itse grillaaminen on hyvin nopeaa, sillä lihan ei tarvitse kuin lämmetä. Esivalmistelut kestävätkin sitten vähän pidempään, mutta lihat voi hyvin kypsentää jo vaikka edellisenä päivänä. Liha kypsennetään joko liemessä hiljalleen hauduttaen tai uunissa matalassa lämmössä. Esimerkiksi possunkylki tai naudanrinta kypsyvät yön yli 85 asteen lämpötilassa hyvin mureiksi, ja matala lämpötila vähentää lihasta irtoavan nesteen määrää.